Vårfisket etter flundre leverer!

Da var vi i gang med en ny uke oppe i Havøysund. Det startet på et litt tråkigt vis, med sterke vinder som gjorde at fisket ikke ble mulig før på torsdags ettermiddag. Men våre nye gjester ladda bare opp til Torsdagens fiske, og tok det lugnt med Champions League-kamp inne på hotellet! Det var riktig god stemning, og vi begynte allerede da å planlegge torsdagens fiske…

Ved 4-tiden på torsdag begynte endelig vinden å legge seg ned litt, og man kunne endelig komme seg ut en liten sving. Engelskmennene i båt 9 og 12 var hete på grøten, og bega seg ut så fort det var mulig, med flundre i sikte. Svenskene i båt 4 gjorde også en liten sving rett utenfor campen for å kjenne av vatnet lite. I guidebåten bestemte vi oss heller for å kjøre et effektivt nattpass etter flundre. Vinden skulle legge seg i løpet av kvelden, og vi siktet oss inn på 8 tiden.

Vi skulle fiske ett område en bit østerut som har levert stor fisk i det seneste, men vi hadde det vanskelig med å finne betesfisken. Vi kjørte rundt og letade betesfisk ett godt tag, og tilslutt fikk vi opp et par seier i perfekt size. Nå var det virkelig game on. Strømmen hadde satt godt i gang på plassen, og vi la opp første driften helt klokkerent. Allerede på første driften hadde vi en fin stiger, som dessverre vendte seg ned igjen. Men alle gode ting er tre? På tredje driften drev vi over et veldig fint flak, og det skulle vise seg å holde en riktig gris… Det grunnet opp fra 35 meter til 32 meter, så jeg sa til gjengen at vi skulle veve opp et par tre meter. Jeg hadde også et spø ute, og gikk i akten for å dra opp min betesfisk litt høyere. Da jeg snur meg og ser på ekkolodet, var det et vanvittig stort ekko under båten. Jeg ble så eksaltert at jeg glemte å følge med på mitt eget spø. Så Lars i Guidebåten hadde sett at mitt spø hadde bøyd seg kraftig. Så jeg sprang bak og tok tak i spøet, uten at jeg kjente noe. Tanken min var vel at fisken hadde tatt min betesfisk og spyttet den ut igjen. I realiteten hadde den stukket avgårde med min betesfisk og lagt seg på botten. Da jeg skulle veve opp for å sjekke om betesfisken var igjen, sugde det til ordentlig, og jeg kunne sette sirkelkroken i munnviken. Fish On! Jeg ropte bort Marcus for å ta spøet, og han fikk fightet med en vanvittig flott flundre.

Etter 3 brutale rusninger, fikk vi endelig syn på fisken, og den var større enn antatt. En ufattelig støkig flundre, som kom pent opp til båten til slutt. Vi fikk landet den og sikret den utenfor båten. Jubelen var løs. Målt til hele 160 cm, kunne Marcus endelig feire hans første landede flundre på en av hans mange reiser til Norge! En fantastisk fin natt, som også levererte fisk for engelskmennene. De lå kun noen få distans unna v oss, og Chris i båt 9 fanget en kjempeflott matflundre på rundt meteren.

På fredag siktet de fleste seg inn på flundre igjen, da vindene skulle være opp i mot 8-10 sekundmeter fra syd. Vi var flere båter som siktet oss inn mot et område lenger syd. Douglas skulle kjøre inn en av våre sprillandes nye Arronetbåter, og tok like gjerne med seg ett spø for å se om han kunne lure opp en flundre i samme sleng. Ikke uventet lykkedes Dogge å lure opp en kjempefin flundre på 120 cm etter 1 timmes fiske. Alan fra england skulle også få en riktig drømfisk senere på dagen. En veldig respektabel flundre på 143 cm. Alan Var temmelig fornøyd da vi møtte han senere på kvelden. Fallvindene gjorde det vanskelig i noen tilfeller, men det er vanvittig kult å se at flundrene er på hugget for tiden!

I dag er Guidebåten, båt 4 og 6 ute på torskefeltene. Vinden har lagt seg ned til 3-4 sekundemeter, så det skal bli ufattelig spennende å se hvordan fisket har vært i dag. Kvelden i dag gjøres på best mulig vis, med en kongekrabbebuffet. Det blir god stemning på hotellet og helt sikkert noen skrønehistorier om fiske. Søndag ser fortsatt veldig fint ut, så det blir kul å kunne komme seg ordentlig ut! Stay tuned, det kommer ny oppdatering over helgen…

Tight lines // Jørgen, Douglas og Andreas