Kanon start på veckan i Å.

I Onsdags kväll anlände 30 nya gäster på campen här på Å. Efter lite genomgångar av båtar utrustning säkerhet mm bestämde sig de allra flesta att man skulle lämna hamn kl 08 på torsdag morgon men i lite olika riktningar efter torsk och hälleflundra.

Vi i guidebåten bestämde oss för precis samma sak att vi lämnade hamn kl 8 och köra ut på Lofotens västra delar, efter lite motsjö på vägen till första platsen stannade vi av och såg genast fisk på ekolodet och bestämde att vi skulle stanna och göra en drift.

Fisket startade väldigt svårflörtat med ett par fiskar lite här och där, alla båtarna hade det svårt runt i kring oss med mycket fisk fortfarande på lodet men ingen direkt huggvillig fisk. Så vi i guidebåten började leta runt efter lite andra områden utan några större resultat innan vi bestämde oss igen för att gå tillbaka där vi startade men vi la oss bara lite djupare en innan på dagen och där av någon anledning högg det på nästan hela tiden med mindre avbrott för att man skulle ha lite tur att vila mellan fiskarna som hade en GRYM snitt vikt på ca 10 kg många fiskar upp emot 13-14 kg och i vår båt upp till 16kg i topp.

Många andra av båtarna anslöt sig snabbt och de lyckades lika bra dem samt att 2 båtar fick fiskar som var och snuddade på 20kg strecket. Efter ett par goa timmar på förmiddagen med mycket torsk bestämde vi oss i guidebåten att vi ville testa på en drift eller två efter flundra och gjorde en längre förflyttning innan vi det var slut på dagen.

Väl på plats han vi inte mer en släppa ner en betesfisk innan första fisken högg där tyvärr denna gången krokade vi inte ordentligt. Minuten senare krokar Anders i aktern en fin flundra som tyvärr inte höll måttet samt att vi hade en båt i följe med oss som samtidigt som oss landade en flundra på 83 cm var både fiskarna fick simma hem igen. Bara minuter senare igen var det Joakims tur i guidebåten att få kroka i sin livs första flundra som vi fick mäta in på härliga 85 cm, och Bara minuter senare var det Anders tur igen att ta dagens 3:e flundra på kort tid tyvärr var även denna något under 80 cm så den fick simma tillbaka igen den med och där fick dagen sluta efter en fantastisk start på veckan.

Tight lines!

Alexander Lindgren & André Starkenberg