Stökigt väder men fint fiske i Nappstraumen.

Veckan som varit har bjudit på extremt växlande väder med sol och vårkänslor ena minuten för att sedan minuten efter bjuda på kraftiga vindbyar och mängder med snö.

Men vädret har inte stoppat oss, eftersom vindarna kom från nord-ost så åkte samtliga båtar söderut då man ligger väldigt skyddat där ute. Fisket till en början var ganska trögt där samtliga båtar såg väldigt mycket fisk på ekolodet men det var få som var huggvilliga. Tyskarna i båt 2 och 6 lyckades dock efter många timmars slit lokalisera ett fint stim med både stor och huggvillig torsk, där dom fick många fina fiskar mellan 8-15 kilo.

Dagarna efter bestämde sig samtliga båtar för att leta upp nya jaktmarker och därför åkte många av båtarna på långtur söderut för att se om torsken var mer huggvillig i det området, den planen visades sig vara ett mycket smart drag då dom redan i första nedsläppet fick både dubbelhugg och trippelhugg i samtliga båtar och torsken verkade verkligen vara på hugget, och så fortsatte det resten av dagen.

Martin åkte ut med Jan, Tobias och Kalle för att rikta fisket efter hälleflundra, vilket var ett lyckat beslut. I slutet av dagen hade dom lyckats landa en hälleflundra på fina 83 centimeter och dessvärre tappat några stycken, men det var mycket aktivitet under hela dagen vilket gjorde fisket väldigt spännande.

Våra gäster Tommy, Marcus, Mikael och Fredrik satsade helhjärtat efter hälleflundra vilket dom gjorde med bravur, grabbarna lyckades landa 8 hälleflundror under veckan där veckans största fisk landade på fina 125 centimeter, så därmed utnämner vi dom till veckans team halibut, snyggt jobbat boys.

På vägen in häromdagen fick våra gäster även besök av en flock späckhuggare som var inne i Nappstraumen, en magisk upplevelse och bara 2 minuter från campen.

 

Veckan som kommer ser ut att bjuda på ett ganska bra väder så vi hoppas att prognosen håller i sig dom kommande dagarna.

 

Tight Lines

Martin, Tobbe & Johan.