Fint fiske och spätta race i Havöysund

Då var ennu en vecka över i Havöysund och de nya gästerna anländer strax. Under sluttampen av veckan bjöds vi på lite gott väder efter helgens snö kaos och hårda vindar, men under söndagens busväder gjorde vi en spätta satsning som blev bättre än förväntat…

Vi tog oss ut strax utanför campen i ett galet snöoväder, vinden var inte särskilt stark men snön föll så hårt att sikten var lika med noll. Så fort vi droppade ner våra spätta riggar i vattnet så började det smälla utan dess like och direkt small en fin dubble på för Pelle och Roy som dundrade upp varsin på runt 1,5 kilo, och vi hinner inte ens plåta klart innan Axel och Lennart står i aktern med varsin riktigt fin spätta på också, helt galet fiske och vädret var allt utom perfekt men det märktes inte för en sekund när grymma spättor på 50 till 60 centimeter trillade in på löpande band. Fisket var fantastiskt och såhär fortsatte det i två långa drifter tills vi kunde summera ihop 22 fantastiskt spättor med topp runt 2 kilo samt ett gäng som fick förgylla tillvaron på tallriken, och när huggsexan började avta och gubbarna i båten kände av kylan lite mycket så drog vi mycket nöjda hem och nöjde oss så för dagen.

Måndagen bjöd på stabila väderförhållanden och runt lunch avtog till och med snöfallet så att boysen fick en solig fantastisk eftermiddag på havet och köttade torsk, dock märktes det tydligt att skreien nu gjort sitt här uppe och det var svårt för Jörgen att leta på fisken. Men trägen vinner och de fick tillslut ihop en god mängd torsk med topp på 16 kilo vilket fångstmannen Pelle var mycket nöjd med. Kvällarna har spenderats på vårt fantastiska hotell där vi druckit några kalla goa, kollat Champions league, lirat biljard och dart samt låtit rövarhistorier flöda fritt.

Nu laddar vi för en ny vecka och nya storfiskar, blir en tuff start då det drar in vindar runt 20 m/s för tillfället och under morgondagen, men sen ser det ut att rätta sig till och då är vi på hugget igen!!

Tight Lines// Douglas, Jörgen, Andreas