Nyhet för 2020! Skreifiske på Å!

Å som är välkänt inom sportfiskekretsar som ett paradis för havsfiske har visat sig ha ett bredare utbud att erbjuda än vad vi tidigare kunnat ana. Det omåttligt populära skreifisket, efter de stora torskarna som vandrar ner längs Norges kust under vintern och tidig vår och som samlar ihop sig i gigantiska stim längs kusterna av Lofoten är verkligen något som bör upplevas på plats.

Tidigare år har vi vid något enstaka tillfälle provat fisket utanför Å under denna årstid och fann då mycket fisk på plats, som nästan stod upptrycka mot land och transporterna till fiskeplatserna har oftast varit endast några minuter från campen.  I år har vi gjort ett rejält försök på detta fiske med Å som utgångspunkt och fisket har verkligen inte gjort oss besvikna.  Med de korta transporterna till fiskeplatserna och möjligheten att utnyttja luckorna i vädret har vi vid många tillfällen kunnat komma ut på fiske när vädret ändå varit tufft och hårt. Med tanke på att de flesta platserna ligger tätt på land så bygger det sällan särskilt mycket sjö vid hård vind från väst eller nord vilket har möjliggjort för ännu fler fisketillfällen än vad man kanske fått vid andra platser som ligger mer väderutsatt.

När vädret varit bra har vi kunnat göra turer längre från campen, både på insidan och yttersidan av Lofoten som också resulterat i ett riktigt bra fiske och vill man prova på hälleflundra är det riktigt goda chanser för detta också.

Mängden med fisk har varit riktigt bra och storleken på fiskarna har inte gjort varken oss eller de fiskande gästerna som besökt Å under året besvikna. Snittstorleken har varit hög och toppfiskarna har tyngt vågen väl över 20 kg vid flera tillfällen och de största fiskarna går inte av för hackor.

Till 2020 kan vi nu glatt presentera Å som en skreifiskedestination i vårat program och önskar alla varmt välkomna att uppleva det fantastiska fisket kring Å!