Kald innledning i Havøyusund

Ny uke, nye muligheter. Det har vært en iskald innledning i Havøysund, der de aller første snøfnuggene har lagt seg på fjellene. Vinden har også stått bra på, men tur at det er sydlige vinder som inntreffer oss…

På fredag dro alle båter ut for å se om flundrene var på hugget. Værmeldingene viste noe mindre vind på morningen, så de fleste satt avgårde tidlig innen vinden skulle ta seg opp. Peter og co i båt 11 hadde dratt ut ved 6-tiden, og hadde hatt et kjempebra fiske fortalte de. Da jeg møtte de nede på brygga fortalte de at de hadde fått 5 stykk flundrer på 100-120 cm, noe som er en virkelig fin måte å starte en ny uke på! I guidebåten styrte Douglas vesterut for å se om flundrene var med på leken. Ikke lenge etter i et drift, tok betesfisken slutt, og det ble spottet et ekko som kom stigende opp mot Jimmys betesfisk. Det hugg til og bød opp til en god fight! Da fisken var vel landet, målte den til 110 cm. Men ikke lenge etter skulle det samme hende, og igjen for Jimmy. Betesfisken tok slutt, og det hugg igjen! Enda en flott flundre på ca samme sizen.

Båt 12 hadde fått flere fine flundrer på 70-90 cm, da de hadde gått inn veldig grunt og fisket med jigg. Men lykken var nok størst for Mats i båt 10, da han skulle bedre sitt PB som han hadde jaktet lenge på. Båt 10 hadde fått et par flundrer opp til 120 cm tidligere på dagen, men Mats skulle få et drømhugg. Når det hugg på, var det en tilsynelatende lugn fisk. Men da man fikk ”blikkontakt” med fisken, gikk den rett ned igjen til bunnen. og det hele 3 ganger! Men tilslutt var den tom for krefter, og kveitkroken ble satt forsiktig gjennom. På siden av båten ble flundren målt till 143 cm! En drømmefangst, og et stort grattis til Mats!

Vi siktet oss ut tidlig på lørdag, innen frokosten på hotellet faktisk. Det skulle være mindre vind på morningen, så skulle det blåse opp utover ettermiddagen. Men fisket startet noe tregt, og det tok en stund før vi fikk landet dagens første på 82 cm, og da var motivasjonen oppe igjen i Guidebåten! På vhf-en fikk vi inn meldinger om fanget et fisk. Båt 9 fikk en kjempefin flundre på 122 cm, og båt 11 landet straks etter en på 115 cm. Kenneth i Guidebåten satt ut sin betesfisk et av våre siste drifter for dagen. 1 minutt inn i driftet sto spøet rakt nedover, og det bare raste line ut. Kenneth sprang for å ta spøet ut av holderen, og fikk satt et hardt motthugg. Mothugget virket ikke å påvirke fisken, og den fortsatte bare nedoveri full fart. Det var nå en bedre fisk  Kenneth hadde kroket i, men dessverre klyv den av etter 10-15 sekunder med rusning.

Båt 8 hadde planlagt å ligge nære campen denne dagen, og det skulle vise seg å være lykked! Kun noen få distans fra campen skulle de legge et par i drifter i håp om at det skulle hende noe spennende. Mye riktig skulle det nappe ordentlig til. Denne gangen var det STORT! Tunge headshakes og lange trege rusninger er alle gode kjennetegn for den som jager stor flundre. Etter litt om og men fikk de landet en fantastisk flundre på 156 cm, precis utenfor campen! Båt 2 lå heller ikke langt unna campen da det hugg noe forferdelig til. Gjestene i båten fikk bytte på drille fisken i hele 45 minutter, da den tilslutt skulle gå av kroken. Vi fikk se film av drillingen på kvelden, og vi var helt overbevist om at dette var brutalt stort…

I dag har været vært absloutt mye bedre og flere båter har kjørt på lengre turer. Både etter storflundre, og mengdfisket. Det skal bli uhyre spennende å høre hvordan det har gått med fisket under kveldsrunden. Været ser fortsatt helt ok ut, og det loves bedre vær utover uken. Det blir veldig spenennde å se hva som dukker opp under ukens fiske da vi går inn i Oktober måned! Stay tuned.

 

Tight lines// Jørgen Zwilgmeyer, Douglas Dahlberg