Fantastiskt torskfiske sista veckan i Risöysundet!

Denna vecka är den sista för säsongen och det kunde inte börjat bättre för gästerna!

I fredags styrde Martin guidebåten tillsammans med båt 3, västerut i jakt på torsk. De började söka av de topparna som har levererat fina torskar tidigare turer men de gav inte mycket. Det såg väldigt bra ut med betesfisk och några enstaka torskar kom upp men det var inte förens Martin valde att testa en ny topp som fisket satte fart rejält!

Första driften stod alla med spöböj och tjocka fina torskar började ramla in över relingen. Stämningen var på topp när alla stod där med spöböj gång på gång och efter ett par timmar med mycket torsk bestämde de sig för att av bryta pga att det började bli mörkt och alla började bli trötta i armarna. Så de vände skutan hemåt efter en riktigt lyckad första dag!

I lördags bestämde de sig för att återvända till samma område för att fylla upp lådorna med lite mer torsk.

Denna gång började ungefär lika som i fredags med att det var inte mycket action på förmiddagen men efter att Martin bytte topp till en känd grynna började det hugga direkt. Gästernas armar fick jobba hårt för att orka med att pumpa upp all torsk och de kunde bara njuta av vilket fiske de bjöds på och vad kan bli bättre än när molnen började spricka upp och solen tittade nyfiket fram bakom dem!

I slutet av dagen hade de fått ihop mycket torsk i lådorna och de kände sig väldigt nöjda! Så de begav sig hemåt för att vila upp sig inför nästa dag.

Nästa dag så hade de siktet inställt på hälleflundra och Marcus i guidebåten visste direkt vad han skulle lägga sin tid och båt 3 hängde efter.

Vädret och strömmarna såg bra ut och de la sig på en kant som har levererat väldigt bra tidigare på säsongen!

Efter tredje driften fick Hasse i båten ett hårt hugg och spöet böjde sig rejält. Alla var inställd på att det var flundra men de såg ganska snabbt att det inte var det och när fisken bröt ytan visade sig vara en fin havskatt på 4kg. Hasses första havskatt och vi gratulerar honom!

Det hände inte så mycket mer på den driften och de valde att byta ställe. Nästa ställe hann inte hasse ens ner till botten innan det högg och denna gång såg man tydligt att det var flundra! Det blev en kort intensiv fight innan den bröt ytan och en fin matflundra kunde Marcus få in över relingen. Det var också Hasses första flundra och vi gratulera till en perfekt första flundra på 96cm!

Efter den flundran var dagen ganska seg så vi valde att åka in och ta nya tag imorgon!

I måndags så styrde vi båtarna till Andfjorden och båt 3 åkte ut väldigt tidigt medan Marcus och de andra i guidebåten tog lite sovmorgon och åkte ut runt 9 tiden. När de kom ut till området hade redan båt 3 landat en fin flundra på 94cm och hade haft mycket kontakter!

Under hela dagen hade båda båtarna mycket kontakter och i slutet av dagen kunde båt 3 landa en till flundra men precis under laglig längd!

De sista dagarna här i Risöysundet ställer vi in siktet på flundra och havskatt så håll ögonen öppna inför nästa och sista nyhet för denna säsong!

 

   

 

// Marcus och Martin