Vinden samt hälleflundrorna fortsätter att bita i hårt i Å!

Veckan som varit har hållit samma anda som tidigare vecka.

Mycket hårda sydvästliga vindar som legat i under stort sett hela veckan. Men under några dagar har vindarna varit lite mer uthärdliga och vi tagit oss ut och då har fisket varit ändå varit helt fantastiskt.

Onsdagen: välkända ansikten som står vid bryggan vid 09’00 redo att åka ut på ett fint och ”lugnt hav” medan de är ute fixas det för fullt med andra sakliga ting på land för mig och André.

På kvällen får vi rapport från gästerna att de lyckades med att landa 5 fina flundror mellan ca 75-120 cm, mycket bra start för dessa.

Torsdagen spenderar vi alla på land…

Fredag ger sig alla båtar ut igen om lite hopp på hälleflundra, där vi i guidebåten får 2 snabba direkt på morgonen mellan 85,95 cm,

Lite senare på dagen börjas det rapporteras från andra om flundror där också, och lite längre in på dagen får vi ett anrop på radion en stor flundra som de ville ha hjälp med.

Efter lite stök med att hitta rätt båt i de lite stökigare vågorna han jag komma i grevens tid över i andra båten för att direkt kunna säkra fisken vid båtkanten.

Efter mätning kunde vi konstatera att denna drömfisk var hela 178 cm efter detta blev det fotografering innan drottningen från havet simmade hem igen.

 

Lördag: de båtar som åkte ut fiskade då efter hälleflundra och visst var de på hugget!

Guidebåten lurade då 4 st fina flundror mellan 80-112 cm där ALLA dessa fina fiskar fick simma hem igen för fortsatt återväxt.

Båt 6 lyckades även dem fånga 4 härliga flundror med två strax under minimimått på 80 cm samt en på 81 cm som fick följa med hem till middag helt perfekt matfisk.

Till den 4:e fisken denna dag lyckades de även landa en riktig dröm fisk på hela 160 cm. Stor grattis från guiderna på Å.

Sen ska vi inte glömma en annan båt som även de fick fina fiskar upp till härliga 132 cm.

Måndagen idag spenderas på land med vindar upp emot 17-20 m/s från sydväst Men Tisdag lovar bättre förhållanden.

Tisdag morgon kl 08´00 har 4 båtar redan lämnat hamn medans både jag och André har avvaktat med att åka då det fortfarande var lite vind under morgontimmarna.

Väl ute är det blandat med vågor och stora dyningar vilket försvårar fisket under de första timmarna på dagen men lugnar ner sig snart, och så fort det känns så landar vi i min båt dagens första flundra på 81 cm.

dagen fortsatte i samma anda för oss och vi hade fisk och flera kontakter i varje drift för dagen med totalt 6 hälleflundror i båten denna dag samt ett par bonus torskar på 16kg+.

i båt nummer 3 med Paul bakom ratten lyckades de landa en riktig dröm fisk på 160 cm.

 

nu för kommande veckan ser prognoserna väldigt lovande ut vädermässigt och så hoppas vi att fisket håller i sig i samma anda som föregående veckor som kommer detta att bli väldigt bra.

 

Tight Lines från Å!

 

Alexander Lindgren & André Starkenberg.