Vind och 3 storflundror på Å!

Den här veckan började tyvärr i samma melodi som den gångna veckan med kraftig vind från syd vilket gjorde att vi under torsdagen inte kunde lämna hamnen på hela dagen.
På fredagen var prognosen betydligt bättre och vi laddade för en riktigt lång dag på havet. Vinden låg på från ost hela dagen men det gick trots det fint att fiska. Dagen började bra för oss i guidebåten med fina kontakter och en landad hälleflundra på 88 cm redan i första driften. Alexander som guidade våra brittiska gäster i båt 7 landade även dem en flundra på 83 cm i första driften.
Det kändes stekhett och vi i guidebåten la vår andra drift för dagen. I slutet av driften högg det på Oles sej och det gungade tungt i andra änden. Efter rejält spöböj i nästan 20 min kunde vi säkra en helt fantastisk fisk som mätte in på hela 196 cm och en nytt PB för Ole var ett faktum. Glädjeyra i båten och efter lite bilder fick denna skönhet så klart simma hem igen.

Dagen rullade på och det rapporterades om flera flundror bla fiskade grabbarna i båt 5 grymt bra och landade 8 flundror med toppar på 150 och 158 cm!
De lyckades även med den enorma bedriften att fånga en marulk. Den första marulken sedan 2015 här på Å.
Vi guidebåten hade även vi en riktigt bra det med ett par tappade fiskar och 7 landade flundror varav en riktigt fin på 134 cm som Frank Lorenz Fångade.

Under lördagen låg vinden på hårt igen från väst och vi gjorde vårt bästa för att komma ut och fiska på lite väderskyddade platser. Det kom upp ett par flundror runt metern och även några rödspättor. Under en period på dagen var även storsejen på bettet och vi lyckades få oss några goa fighter i vågorna.

Idag sitter vi återigen på land medan vinden blåser på hårt från sydväst men imorgon lägger sig vinden under dagen så då ska vi på det igen.

Tight lines! 

André Starkenberg & Alexander Lindgren