Sejrace och flundrafeber i Nappstraumen.

Veckans första dag började faktiskt inte alls bra med hårda vindar och höga vågor fick vi snabbt känna oss besegrade av vädergudarna och för att istället sitta inne i hytterna och se på när vågorna dundrade in i Nappstraumen.

Gårdagen däremot bjöd på bra väder med bra förutsättningar. Martin som var ute med Rob, Dennis och Edward stack iväg på långtur ihop med två andra båtar för att rikta fisket efter hälleflundra. Efter en skumpig färd med gamla dyningar ifrån den tidigare stormen kom dom äntligen fram till fiskeplatsen. Grabbarna i båten släppte snabbt ner sina meten och dom satte sig ivrigt och väntade på drömhugget. Efter ca 1 timme in på fiskedagen small det på rejält på Dennis spö och efter ungefär 15 minuter kamp med flera bottenrusnigar kunde till slut en riktigt fin flundra landas, fisket mättes till 123cm och glädjen var enorm i båten, efter några bilder fick denna skönhet givetvis simma ner i djupet igen. Inte långt efter det hörde vi över radion att båt 8 med Mats i spetsen lyckades landa en fin flundra på 138cm och under dagen så landades det totalt 6 hälleflundror mellan 92 upp till 138cm.

Martin och gänget bestämde sig på vägen hem ifrån fisket att dom skulle spana efter måsdyk för att kanske lyckas pricka in ett riktigt sejrace, och mycket riktigt så dök dom plötligt upp. Måsdyken fullkomligt haglade ner en bit bort och redan i första kastet small det på rejält i Robs spö och detsamma hos Dennis och helt plötligt började de bara koka runt båten och alla fick fisk på fisk på fisk i varenda kast med en fin toppfisk på 13kg. Efter 30 minuters fullkomlig sejbonanza var alla helt urlakade och då bestämde dom sig för att sakta börja brumma hem igen.

Just nu ligger vindarna på ganska mycket men vädret ser ut att klarna upp under eftermiddagen så då ger vi oss ut igen.

 

Tight Lines

Martin & Edward