Finväder och långturer på Camp Vesterålen

Då var ännu en vecka till ända här på Vesterålen. Vi bjöds på ett riktigt kalasväder i stort sett alla dagar, vilket också gav oss förutsättning för att pröva på långturen vid två tillfällen. Tidig på söndagsmorgonen begav vi oss ut. Strålande solsken och ett spegelblankt hav vilade framför oss när vi körde ut och alla var laddade till tusen. Efter endast 20 minuters fiske krokar en av killarna i båt 1 en torsk av lite mindre kaliber, men väl i ytan ser de en betydligt större skepnad stiga långsamt upp från djupet. En av de andra killarna i båten är snabb med att släppa ner en jigg, och det dröjer inte länge innan det smäller. Efter en grym fight på cirka en halvtimme, kunde hälleflundran säkras och mätas till hela 162 cm! Samtliga båtar trummar vidare på ett spegelblankt hav hela dagen och har ett mycket bra fiske efter både torsk och långa. Flera långor upp mot 15 kg i topp, och därutöver även ett gäng fina torskar med toppar på grymma 17 och 19 kg. Under dagens lopp hade vi kontakt med ett flertal andra flundror och tyvärr några som klev av efter kort tid.

  Under tisdagskvällen såg vädret återigen fenomenalt ut för långtur, och tre av våra båtar valde att gemensamt göra en rejäl sista satsning för veckan. Under dagen landades grymt mycket stor torsk med två riktiga grisar i topp på hela 21 och 23 kg. Stort grattis till dessa fina fiskar! Två riktigt fina flundror på 128 och 130 cm landades också, samt ett gäng tappade efter en tids fightande. Johan i båt 7 lyckades inte bara landa en flundra på 128, utan lyckades även kort därpå landa en riktigt grann sej på hela 15 kg. En hel del långa landades också under dagen, men de riktigt stora individerna lös med sin frånvaro denna dag. Allt som allt, ett grymt avslut på veckan där samtliga gäster gled in med ett stort leende på läpparna.

  Fisket har generellt sett varit bra hela veckan, även i närområdet av campen. Torskfisket har stundtals varit riktigt bra och levererat hur mycket torsk som helst mellan 5-10 kg. Det har även landats ett antal fina flundror i närområdet, varav en betydligt större fisk som dessvärre slet av linan efter några feta rusningar.

  Nu har våra nya gäster anlänt och vi är grymt laddade inför kommande vecka.

Imorgon bär det av på långtur, stay tuned!

Tight lines! / Oscar