Risöysundet ännu en mega haj landad.

Mikael Åkesson fick sin första håkäring 1999 i Skagerrak på magra 32 kg, 2010 bommade han en riktigt stor i Trondhemsbukten , en av fiskekamraterna fick då en på 652 kg. Nu lyckas han få två under en storsatsning hos oss här på Risöysundet. Efter 8 månaders förberedelser började äntligen deras hundraprocentiga satsning, de hade laddat med utrustning i topp skick ,två av killarna hade nya rullar , nya linor, rätt krokar och ett tackel som fungerar till 100%. Det blev mycket prat om olika scenarion mellan kompisarna om hur det kan gå eller inte gå. Det rådde inte de bästa förhållandena när Mikael och hans kamrater vid middags tid den 15 juli styrde ut båt båten från bryggan och satte kursen öster ut. När dom framåt kvällen fått i ankaret och på grund av vinden var tvungna att använda större delen av de 1400 meter ankarlina de hade till sitt förfogande. Så dröjde det inte många timmar innan Mikael hade krokar sin andra mega haj för resan. När hajen efter 50 minuters kamp låg säkrad längs båtsidan så mättes längden till 396cm och omkretsen till 251 cm vilket generar en vikt enligt tabell på 863 kg. Denna haj var märkt med en tagg och ett nr. Den fångades 2016 och mättes då till 390cm. Mikael Åkessons tidigare håkäring som han fångade här hos oss var 406 cm lång, hade en omkrets på 274 cm och vägde ca: 1050 kg vilket är det gällande NSA-rekordet och är en av dom största spöfångade fiskarna i världen.

 

 

Mikael, Joans och Matte och Sten-Sture hade även ett super fiske efter Uer. Sten-Sture tog den tyngsta fisken på 8,3kg

Sten-Sture med 8.3 kg kärlek

 

Mikael Åkesson med en snygg kungsfisk

Matte Pettersson med ett gött dubbelhugg

 

Jonas Feldt med det nya camprekordet på Kolja 4,7kg

 

Filip Nyrud med en fin flundra som mätte in på 155cm

 

Rebecca Malmgren med sin livs första flundra.

10 minuter in på första driften smäller det på Rebeccas spö och det visar sig vara en fin  hälleflundra som Rebecca har krokat i efter två botenrusningar setter guiden Calle kvitekroken i den och den är landad. En fin första flundra.

Martin Marklund med sitt nya PB på 145cm. Tog på en Crazy Daisy i färgen Glow gadus

 

Martin Marklund med veckans största torsk 20,4kg

Denna goa grabb förgyllde vår vecka i guidebåten

Ännu en fin torsk till Artur

Filip Rockade i guidebåten. Mycket glädje i denna bild

Stundtals var sejarna i gasen och vi hade riktigt fina race med dubbel och trippel hugg.

Robin med en fin sej

Karl med en fin sej

Sommaren är här och älgarna badar

Martin Johansson & Calle Hjelm