Finväder och platta fiskar i Nappstraumen!

Torsdagen var Calle ute med tre stycken holländare ifrån Cordes Travel. Till en början lös torskarna med sin frånvaro men senare dök torskstim efter torskstim up på lodet. Fina torskar i blandad storlek kom upp under denna dagen. Calle passade på att mitt i torskstimmet släppa ner ett mete efter hälleflundra och det gjorde han rätt i då det inte det tog mer än 10 minuter tills båtens första hälleflundra på fina 93cm var landad.  Kristina och Annette ifrån kontoret har varit uppe denna vecka med familjen där dom har fiskat lite av varje men mestadels rödspätta som som visat sig varit ett bra val då dom verkligen har varit i farten och dom har fått flera fina fiskar upp emot 50 cm. Men dom har även hunnit med att få många fina torskar upp till 11kilo och även en fin hälleflundra på 103cm.

Martin har varit ute med Tobias och klara för att satsa på ett lite mixat fiske där dom började dagen med siktet inställt på torsk. Fisket började väldigt bra där Klara ganska omgående fick sin livs första torsk på fina 4kilo och en stund senare slog Tobias på stort med en riktigt fin torsk på hela 16,5 kg. Inte långt efter det small det till på Tobias spö igen där dom till en början trodde att det var en finare torsk igen men när dom väl skymtade fisken nere i djupet insåg dom att det var en hälleflundra. Tobias första hälleflundra mätte 65cm, stort grattis och välkommen in i hälleflundraklubben. På vägen hem avslutade dom med lite rödspättafiske där rödspättorna verkligen var på hugget och Klara visade sig vara en riktig hejare på rödspätta då hon drog fisk på fisk med en fin topp på 43cm och Tobias fick även han flera fina fiskar upp emot 40cm men den största för kvällen var fina 50cm.

 

Slutet av veckan ser riktigt fin ut så vi hoppas på strålande sol och fortsatt fint fiske.

 

 

 

Tight Lines

Martin & Calle