Risöysundet i skuggan av håkäringen

I skuggan av Mikael, Jonas och Mattes mega haj har vi andra här på campen. I huvudsak fiskat torsk sej och hälleflundra. Det har kommit upp flertalet sejar 10+, några fina flundror och många fina torskar. Mikaels besättning fick igår förstärkning av Sten-Sture Jönsson. Dom är nu innan nästa försök på håkäring ute på eggakanten i jakt på 10+ uern. Medan dom andra båtarna är ute och jagar flundra.

Matte med en fin sej inte riktigt den bonusfångst man önskar sig när man fiskar på 300-400meters djup.

Jonas med en liten blåhäxa

Mikael Åkesson med en fin uer

Igår begav sig guidebåten söder ut i med siktet inställt på fiske efter havskatt, rödspätta och kolja. Detta fisket bedriver vi med lätt utrustning och ett tackel med två krokar en upphängare och ett släp agnade med räka.  Vi lyckades fint och det blev en fin mjukstart på veckan för bröderna Robin och Karl Narfström.

Karl med en fin spätta som bjöd på en kul faljt

Robin Nafström med en fin katt.

Dagens största kolja

Fin torsk från förra veckan

Här bor vi fint!

Lars Jeager. Även i guidebåten har det fångts uer.

fin flundra som tog på en Crazy Daisy från Westin.

Björn med sin livs första flundra även denna tog på en Crazy Daisy från Westin denna gång i färgen Motor oil.

Jag (Martin Johansson) tog även en promenad upp på fjället i jakt efter öring. Fick flera mindre örringar och såg även några större som jag planerar att överlista i framtiden. Fiskade med min haspel utrustning som jag i Sverige använder till abborre. Betet för dagen var en liten vit sked. Det är en ganska krävande promenad upp för fjället men det är det helt klart värt. Det är lätt billigt och trevligt att lösa fiskekort hos damen i det röda huset.  Jag såg på min telefon att jag hade gått totalt 10km och motsvande 60 våningar under dagen. Men jag besökte även den övre sjön vilket inte är nödvändigt då det nappar bra även i den nedre.

 

Martin Johansson och Oscar Lundahl