Finväder och flera arter.

Nu har det fina sommarvädret nått Havøysund. Hela veckan har vi haft fint väder och kunnat åka ut på längre turer. Vilket resulterar i en massa olika arter som har fångats den här veckan. Fredag var det några båtar som valde att fiska torsk, och detta resulterade i bra torskfiske för några dock ville inte de riktigt stora visa sig och toppen låg på en 8kg. Med några båtar med över 10 havskatter kan man dock säga att man har fått rätt bra action under dagen Under dagen kom det för våra gäster från Guernsey även upp en flundra på 170cm till båtkanten.

Lördag var det fler grupper som valde att fiska hälleflundra och detta resulterade i flera flundror med en topfisk på 170cm. Det var även så bra väder så att man kunde åka ut på djuphavsfiske med bra resultat. Innan den svenska matchen gick guidebåten ut och forskar på lite djupare vatten. Uer var på listan för de flesta. Inte långt innan vi var där nådde det 300 meter djupt. Ritkig nice toppfiskar på 5-6 kilo kom opp! Det kom självklart upp en massa med lubb, med en fin ”topplubb” på 10 kg. Med långa på 6kg blev det många ovana arter i havøysund på en dag. Efter detta uerfisket kollade vi gemensamt till Sverige matchen. Tyvärr så blev stämningen inte bättre från den, dock var det som vanligt en bra stämning i gruppen när det var dags för kungskrabbabuffèn lördagskväll.

På söndag hade båtarna bestämd sig för att sticka på en långtur efter hälleflundra. Och efter förlusten från dagen innan var det dags att få lite spöböj i båten. När vi kom fram till fiskeplatsen började det segt men till slut så hittade vi några flundrorna. Och då efter att ha fångad 3 mindre flundror runt 50cm så kom det till slut att John spö böjde sig ordentligt och alla vi förstog att det här var inte en 50 cms. Efter en bra fight med några bottenrusningar så lyckades vi landa Johns livs första flundra, och mäta den till 122cm, ta några bilder innan vi släppte tillbaks den. När det då på nästa driften hugg till i Jans spö, var det ännu mer ljud i båten. Tyvärr så ville inte den här flundra visa sig och linan small. På andra båtar fångades det en antal flundror med några båtar som landade en 5-6stycken med en topfisk på 134cm. Andra båtar som valde att fiska torsk hade också bra fiske med en top fisk på 19kg.

På måndag valde guidebåten att åka till norr ut med några följbåtar. och dem är fortfarande ute. Det var även idag en del torskfiskare som hade lyckan med sig med ännu en 19kg toppfisk i båten. Det kom upp flera stycken runt 10kg. Nu väntar vi in historier från långturen och den får  ni läsa i nästa inlägg från havøysund.