Fina torskar och stora sejar i Vesterålen!

Denna vecka så har vi ett härligt gäng från England, Holland och Poland. Oscar Lundahl flög upp samtidigt som Polackerna och kommer vara här på Vesterålen och hjälpa till på campen och med guidningar.
Dagarna här i Vesterålen har varit svåra och det har inte varit så mycket fart på torskarna men de större sejarna har varit huggvilliga och flertalet runt 10kg har synat insidan av båten.

Igår så valde båt 2 att fiska närmare campen och hittade ett par fina grynnor på andra sidan fjorden. De började söka av topparna efter betesfisk och hittade tillslut betesfisken runt en liten Ö. På botten såg de fina ekon och släppte ner. Det började hugga ganska omgående och fina mattorskar började trilla in över relingen, även ett par fina sejar fick syna båten! Efter runt en halvtimme med fina torskar blev det lite sämre och båt 2 valde att fiska efter flundra istället men denna gång så kunde de inte lura någon flundra utan efter ett par timmar så valde de att vända hemåt.

Även båt 3 som var ungefär på samma ställe hade fint torskfiske och i mellanåt fina sejar runt 10kg som kom upp synade insidan av båten.

Båt 4 och 5 med Marcus i båt 4 valde att köra västerut och söka torsken men hade väldigt svårt att hitta den därute. Marcus valde då att ändra taktik och fiska nära botten med en död sej och då blev resultatet mycket bättre. Så efter dagen var slut så hade vi fått ihop hel en del torsk och begav oss hemåt för att vila upp oss inför ett kvällspass.

På kvällen körde Oscar ut med båt 5 och planen var att åka lite mer sydväst ut och testa ett par toppar därute.
När de kom ut till en utav topparna såg de fågeldyk och vattnet kokade av betesfisk. Det var mest små sej men dom kunde även hitta makrill i stimmet. Oscar såg ett par fina ekon på botten men när de släppte ner så var de mätta torskarna svårflörtade men de blev ändå ett par fina mattorskar innan Oscar bestämde sig för att vända skutan hemåt och ta nya tag imorgon!

På måndag tar vi nya tag och siktar på långtur!

 

// Marcus och Oscar