Brugd och hälleflundror på Å!

Vädret är i Nordnorge är verkligen inte vår vän hittills i år vad det verkar. Idag har vi än en gång suttit inblåsta hela dagen och även senare delen av gårdagen blåste bort. Men men inga sura miner för det! Fisket har som vanligt rullat på bra, storsejen jagar mest hela tiden och biter på det mesta. Dubbelhugg efter dubbelhugg och det tar vanligtvis inte många fiskar innan det känns i armarna. Det är riktigt bra krut i sejen! De börjar även äta upp sig rejält redan nu och ett par fiskar har landats upp emot 15 kg.

De flesta båtarna har under veckan lagt den mesta tiden på flundrafiske och har trots lite tjuriga förhållanden lyckats riktigt bra. Många fiskar tunt metern har landats och Paul i guidebåten och Crille från Skellefteå har landat varsitt nytt PB på 149 respektive 145 cm! Riktigt kul och bra fiskat!

Som sagt så är vädret inte riktig med vilket gör att vi hela tiden är lite begränsade i valet av fiskeplats och det gör också att det är svårt att fiska effektivt när vågorna är allt för höga. Men som sagt vi kämpar på trots sämre förhållanden och det känns som att nästa gigant är riktigt nära nu. Inom några dagar borde vi även få hit makrillen och då ska det bli spännande att se vad som händer med fisket.

I fredags kväll kom våra Holländska gäster in från havet och jag och Alex mötte de på bryggan. Det frågade om det fanns haj här uppe och jag och Alexander blev lite fundersamma. Sen tog de fram telefonen och visade bilder, det var en brugd de hade sett alldeles utanför campen. Jag och Alex kastade oss i en båt och fick även med oss Paul Stevens som precis kom ner på bryggan, en sammarbetspartner från Storbritannien som är på campen med ett gäng gäster. Vi körde runt en bra stund och letade efter brugden men det var först när vi gett upp och började köra hemåt vi fick se den. En riktigt häftig upplevelse som är få förunnad även för oss guider som är på havet nästan varje dag, riktigt kul!

Tight lines! 

André Starkenberg & Alexander Lindgren

Paul och 149 cm hälle!

 

Crille med sitt PB på 145 cm