Flundra för Cordes Festival Havøysund

Under veckan var det en festival av Cordes Travel i Havøysund. Ett stort gäng från Holland och Belgien som var sugen på att fiska hälleflundra. Måndag förmiddag var det dags att åka ut och de flesta båtar som skulle ut, åkte norrut till det ställe som vi haft bra flundra fiske dagen innan. Det tog inte lång tid innan vi fick se lite spöböj i båt 12. En fin flundra runt 50 cm som fick simma vidare och växa i några år till. Det tog inte lång tid innan bra nyheter kom på VHF-en. Det började med båt 14 som sa att de drillade stor flundra. Och det resulterade i en fin flundra på hela 148cm, som även blev största fisken för veckan. Inte långt efter det kom det upp några flundror runt meter. Och gästerna i båt 12 fick se lite spöböj med en fin flundra som vi gissar runt 145cm som inte ville vara med på bilder och lämnade oss vid båtkanten. Det kom på samma dag även upp några fina fiskar runt 130cm. Och med totalt 8flundror vid båtkanten med 4 båtar var vi riktig nöjda och det slutade inte där. För vi hade även kontakt med de som fiskade torsk. Och först hörde vi 123cm och direkt efter kom båt 5 som hade en på hela 130cm och 18kilo.

Tisdag blev vädret bättre. Och vi åkte till ställen som vi inte har varit i år. Vi åkte med 7 båtar söderut. Och där blev det på första driften redan fisk. I båt 9 var det direkt när man släppte ner beten hugg och där var dagens första hälleflundra med 105cm var det en bra början som var möjligt att förbättra. Och det gjorde det. på andra driften fick Luc ett hugg som började rusa ner till botten direkt. efter en fin fight så visade fisken vara 130cm. Efter det så blev omständigheter lite tuffare. Men det kom upp 3 hälleflundrar till under dagen  med 136 som största.

Under onsdagen så var det en kortare dag men flundra fisket levererade igen för våra gäster i båt 11 och 4. med 42 stycken hälleflundra under veckan, har det varit bra resultat den här veckan och med värme som kommer in förväntar vi oss bra fiske framöver.

Tight Lines// Ivan Swarts, Jørgen Zwilgmeyer, Douglas Dahlberg