Stormigt väder på Å!

Efter att ha suttit inne på land under fredag och lördag medan det blåste 20 m/s ute till havs var alla på söndagsmorgonen taggade på att komma ut igen. Väl ute möttes vi av riktig jobbig gammelsjö som låg kvar efter blåsvädret. Detta gjorde att fisket var besvärligt och vi hade svårt att fiska effektivt. Flera båtar försökte på hälleflundra men med blandade resultat. Toppfisken denna dag var fina 132 cm men det landades inte speciellt många flundror under dagen. Torsken var även den svår att hitta och än svårare att få till hugg. Men efter att ett skitväder passerat kan det ta någon dag innan fisket kommer igång igen.

Så under veckans två sista dagar hade sjön lagt sig betydligt mer och vi kunde fiska mer effektivt när vågorna inte var lika höga. Trots det så var fisket trögt. Torskfisket kom igång allt mer under tisdagen men det var inget riktig drag på den fronten. Hälleflundrorna var inte heller riktigt på bettet som de brukar. Trots det landades det en del fina plattfiskar ändå!
Glädjande nog är storsejen verkligen på gång. Vi har under sena kvällar haft riktiga sejrace och även under dagarna har storsejen börjat jaga i ytan och vi kan ta dom på våra poppers och stickbaits.

Nu drar vi igång en nu vecka och håller tummarna för att vädret är med oss!

Tight lines! 

André Starkenberg & Alexander Lindgren