Storflyndrer og riktig bra torskefiske i Havøysund!

Etter to dager med nordvestilg kuling og vanskelige forhold så kunne endelig gjestene få dra ut på langtur! Lørdag morgen bega alle båter seg ut tidlig for å fiske opp torsk og hälleflundra. Været var kanon, med sol og 2/3 sekundmeter hele dagen. Alle forutsetninger var der for at det skulle bli en knallbra dag.

Klokken 8 på lørdags morgenen, satte de aller fleste båtene ut for å finne litt bedre torsk. De aller fleste ville i dag fiske ferdig torskekvoten, for så kunne fokusere litt mer på hälleflundre senere. Ute på de dype ryggene sto torsken og ventet på oss, og de ble et riktig kalasfiske på torsk! Flere torsker over 10 kg, og til og med opp til 20 kg kom opp i båtene. Driftene lå perfekt til, og agnfisken sto tett i tett med store rovfisk under. Til og med større sei var på plass, med noen fine noen på 5-7 kilo. Men det tok ikke lang tid før det ble ropt opp den ene og den andre flyndren på radioen. Det kom meldinger om fine matflyndrer på drøye meteren, men også store dyr! Båt 11 smalt like greit opp en kjempeflyndre på hele 156 cm! Men det var ikke bare båt 11 som fikk kjenne på dronninga fra dypet…

Vi agnet opp med hel sei for å se om vi kunne lure opp noen ordentlig store torsker. Det lyktes umiddelbart, og det kom opp flere torsker på 10-15 kilo. Men da Peter i båt 4 senket ned sin første hele sei hendte noe helt annet. På vei opp for agnsjekk smalt det virkelig til i stanga, og vi skjønte umiddelbart at dette var en fisk av helt annet kaliber. 20 meter under båten smalt det til, og vi fikk et lite glimt av fisken.Vi så med en gang at det var en stor flyndre! Med flere utras ned på 80 meter så var det en tøff kamp å flyndren opp. Etter 15 minutt med pumping fikk vi satt kveitekroken, og jubelen slapp løs. Nytt PB for Peter, med stor margin. Flyndren målte hele 163 cm, og gledesrusen var et faktum! En fantastisk fisk å starte dagen på..

Det har kommet opp mye fin fisk de siste dagene, og været har vært upåklagelig lørdag/søndag. Mandag ser litt tøffere ut vindmessig, men vi satser på at resten av uken blir bedre, og at det kommer flere STORE fisk i fantastiske Havøysund!

Tight lines // Jørgen Zwilgmeyer, Ivan Swarts, Tony Liljeqvist

 

Peter med sin hälleflundre på 163 cm