Poppersäsongen är igång på Å!

Ny vecka nya möjligheter. Här kommer en kort uppdatering från fisket de första dagarna denna vecka här på Å.
Denna vecka har vi ett stort återkommande gäng norrmän på campen som har alla båtar. Kveite, torsk och storsej är målet för samtliga båtar men högst på önskelistan står kveiten. Den är svårast att fånga, den är starkast och den blir störst. Många båtar har lyckats med konsten att fånga en eller i vissa fall ganska många plattfiskar och glädjen hos den som fångat en kveite går inte att ta miste på. Många fina fiskar runt en meter har kommit upp i båtarna och väldigt många strax under minimimåttet på 80 cm har även fångats. Det gillar vi att se, att det finns en bra tillväxt på beståndet i området.

Storsejen är under vissa tider, speciellt på kvällarna helt uppe i ytan och jagar och vi har äntligen kunna börja slänga poppers efter jagande storsejar! Mängder med 10+ fiskar har bitit på allt från poppers och wobbler till jiggar som snabbt vevas genom vattnet. Även ett gäng fina torskar har kommit upp och toppfiskarna har vägt in på dryga 18 kg!

Nu väntar vi på ännu en storflundra här på Å!

Tight lines! 

André Starkenberg & Alexander Lindgren