Storflundra avslutade veckan i Vesterålen!

Det har varit en tuff vecka för gästerna här på Vesterålen. Vädret har varierat väldigt mycket med allt från solsken till horisontellt hagel. Men trots det har gästerna inte gett upp utan har fått kriga sig ut till fiskeplatserna och då har det gett resultat!

I måndags så styrde vi skutorna till ett sund som har levererat väldigt bra med blandat fiske. Siktet hade vi inställt på flundra, havskatt och koljor och var grymt taggade på att få komma iväg ut på morgonen. Väl där la vi upp båtarna för drift och märkte snabbt att vinden och strömmen jobbade bra ihop och båtarna fick väldigt fina drifter. Vi fick nöta på en stund innan fisket drog igång och båt 2 började rapportera in en fin havskatt som vågen visade över 6kg samtidigt som båt 3 ropade i radion att dem hade fått en stor kolja som visade sig vara en riktigt praktkolja på 4kg! I slutet av dagen hade vi fått en hel del torsk och även ett par fina havskatter och koljor hade synat insidan av båten. Dagen avslutades av båt 3 med en riktigt stor bleka på 8,6kg!

Igår lugnade vädret ner sig och alla båtar bestämde sig för att gå ut lite längre till de sista grynnorna på västsidan. Dem började söka av topparna längst ut och såg mycket betesfisk och under dom så såg dem fina torskbågar. De första timmarna var ganska tröga med endast ett par torskar upp men gästerna i båtarna visste att det var bara att nöta på så kommer det att börja hugga och så rätt dom hade! Torskarna kunde inte vänta längre efter ett tag nötade och när väl en i båten fick napp satte det fart. Det blev ett torskrace och fina torskar uppemot 15kg började ramla in över båtkanten. På en kort stund fyllde dom lådorna och humöret i båten var på topp men det skulle bli bättre när Svensson i båt 2 spö böjde sig rejält ända ner i handtaget och rullen började skrika! Alla i båten visste direkt vad som va på andra sidan linan och också att det var en av bättre kaliber. Fighten blev kortvarig men intensiv med ett par bottenrusningar men väl uppe vid båten säkrade dem den snabbt och pustade ut. Flundran mätte till 154cm och efter en snabb fotosession kunde den simma tillbaka ner i djupet.

 

 

// Marcus Eriksson