Fortsatt flundra-succe på Risöysundet!

Denna veckan har vi norska Helgeroa Havfiskeklubb på besök, och man kan lugnt säga att dom gått ut hårt när dom krokar två stora hälleflundror, på 160 och 140 centimeter, under DEN FÖRSTA TIMMENS FISKE!!!

Med perfekta förhållanden under torsdagsnatten finns ingen tid att slösa och vi åker ut med alla båtar, bara några timmar efter att gruppen ankommit till campen. Väl ute på de yttre skallarna sprider vi ut oss och börjar leta fisk, och snart plingar telefonerna, torsk över tio rapporteras. Det är båt 5 som hittat rätt grundtopp, någon sjömil ut. Och inom kort plingar det till igen, nu är det film. Feting-flundra på 160 cm ligger vid båtkanten! Vi sätter kurs mot deras lilla prick i horisonten, och kommer fram i precis rätt stund för att se nästa best bryta ytan. Denna flundra på 140 cm! Brutal start på veckan!

Dagen efter fortsätter grabbarna att dra fisk med en toppkveite på fina 132 cm, tagen på bara 7 meters djup! Och med denna fisk säkrad vid båtkanten ser gänget en ÄNNU större flundra där nere, antagligen lockad av sin kamrats plaskande. Detta är sannerligen gåtfulla fiskar, varje gång man tror att man känner dom får man en ny överraskning. Just den här visuella aspekten av hälleflundrafisket är nästan det bästa enligt mig, dom gångerna man sätter hjärtat i halsgropen för att ”botten lyfter”. Stunden när det sanna sjöodjuret sedan klipper ens bete någon meter under ytan och sätter av mot botten igen, är sånt som får en bit av ens fiskesjäl att för alltid fastna häruppe…

Martin J och Victor