Kanon start på veckan i Havøysund

Då var ännu en vecka i full gång här i Havøysund, med ostadiga prognoser för veckan så var vi sjukt nöjda att vi under första fiskedagen i torsdags fick ett riktigt knall väder som innebar att vi kunde komma ut ordentligt på riktigt fint torsk fiske. I guidebåten så var siktet inställt på att dra mycket och stor torsk, och samtliga båtar hade samma plan, men när Tim i guidebåten som gör sin första resa till nord Norge sänker ner sin pilk för första gången så smackade det till ordentligt bra efter någon minut. Vi fattade ganska snabbt att det var en flundra som hade tatt pilken, och vi kunde efter en liten stund landa Tims första fisk i Norge som blev en fin matflundra på 95 centimeter. Fisket var stabilt utöver dagen och samtliga båtar landade många fina torskar, men efter några timmar rapporterade gubbarna i båt 7 in en RIKTIGT fin torsk på hela 21,5 kilo!

På radion rapporterades det in den ena flundran efter den andra, det var bra fart på fisken där ute och även betesfisken hade i detta området letat sig in över topparna. En utav båtarna lyckades även peta ut ett par riktigt fina flundror på 138 och 141 centimeter!

 

Vädergudarna är dock fortfarande inte riktigt med oss och från fredagsnatten till lördagkväll spökade det ordentligt i Havøysund med vindhastighet runt 23m/s och byar upp till 30m/s. Men några gäster hade bestämt sig för att trotsa vädret och kolla om fiskar har kommit in till hamnområdet och har metat från land efter spätta. Det blev dock bara en del mindre sejar som kom upp.

Med många fotbollsintresserade gäster var det lördagkväll även dags att kolla Champions League finalen. Det blev en riktigt trevlig kväll och alla är laddade inför resten av veckan

Nu är gästerna ute och fiskar hälleflundra i fortfarande blåsigt väder, men vi fortsätter hoppas att vädergudarna kommer att vara med oss.

Tight Lines// Ivan Swarts, Douglas Dahlberg