Årsbästa i Havøysund

Då var ännu en fantastisk vecka avslutad i Havøysund, veckan har bjudit på riktigt fina väderförhållanden och stor fisk. Efter helgens kungskrabbe buffé så vart det nya tag i jakten på hälleflundran, samtliga båtar på campen var mer eller mindre enbart inställda på att nöta flundra, och efter att några båtar under lördagen fiskat ett potentiellt kanon ställe med rätt bra resultat så begav sig ett antal båtar dit på måndagen och nog skulle det leverera alltid.

Efter att jag fiskat torsk ett par timmar på morgonen med gubbarna i guidebåten, för övrigt med ett riktigt nice resultat med grymma mängder fisk mellan 8-13 kilo, så fick jag ett samtal från min kollega Jörgen som var borta med flundra armadan och fiskade på andra håll. Fisket hade endast pågått i ett par timmar och Jörgen meddelade att boysen i båt 5 hade dammat på en riktigt grym fisk som hade mätts till hela 182 centimeter. Väl inne på land fick jag höra hur förutsättningarna hade varit helt fantastiska under morgonen och när driften var helt perfekt utöver den tänka kanten som killarna ville fiska av så hade det smackat till ordentligt i Tormunds spö och dom hade tydligen inte riktigt förstått hur stor fisken vart innan fiken bröt ytan utan att rört en fena mer eller mindre, och efter första landningsförsöket hade fisken begett sig i full fart ner till botten igen för en rond två, men under andra försöket hade dom lyckats landa fisken och säkrat den för en soft foto session innan fisken lugnt och fint tackade för fighten och åter begav sig ner i djupet.

Några andra som gjorde riktigt bra ifrån sig och hade fiskeguden ”Tingeling” på sin sida var gänget i båt nummer 8 som inledde morgonen med att kroka i en fin flundra på 135 centimeter, och strax därefter lyckad kroka i ytterligare en nice fisk på hela 143 centimeter. Senare in mot lunch hade strömmen lagt sig och vinden tilltagit så fisket blev väsentligt svårare och förutsättningarna inte lika bra som morgonen. Däremot så låg grabbarna i båt 6 på helt andra ställen och bedrev sitt flundra fiske på djupa kanter och flak runt 70-80 meter, och detta skulle visa sig vara en bra melodi då det för ”Fiskarn” smackade till som bara den med följd av en LÅNG och tung fight, men till gubbarnas förvåning skulle det visa sig vara en fortfarande respektabel fisk på dryga 130 centimeter som tyvärr satt felkrokad i  sidan och på så vis bjudit upp till en rejäl balletto.

Igår under tisdagen blev det ett blygsamt resultat med endast ett fåtal timmars fiske på morgonen innan vinden tilltog och samtliga båtar valde att avsluta sitt fiske för veckan i god tid då vindarna var starka från väst. Men trotts detta lyckades återigen grabbarna i båt 8 peta upp en fin flundra på 125 centimeter och en riktigt fin katt i 6 kilos klassen, men detta fick sätta punkt på veckan.

Nu laddar vi för en ny vecka med nya möjligheter och fler STORA fiskar!

Tight Lines// Douglas Dahlberg, Jörgen Swilgmeyer, Ivan Swarts