Storflundra och torskrace i Nappstraumen

Veckans första dagar låg vinden på ganska mycket vilket gjorde att yttersidan var ofiskbar. Martin med team van blaauw drog söderut första dagen för att börja veckan med lite torskfiske. Trots stampig sjö och mycket vind lyckades dom finna en hel del fin torsk, men efter en stund kämpande mot vind och vågor gav dom upp och valde att söka lä och ge hälleflundrafisket ett försök. Det var mycket aktivitet redan ifrån start med en hel del kontakter. Redan 15 minuter in i första driften ser martin på ekolodet hur en riktigt stor fisk stiger upp emot betena, helt plötsligt böjer sig Barts spö rejält och linan bara sprutar ut. Efter nästan 20 minuter kamp och en helt del mjölksyra lyckades dom äntligen landa denna drömfisk på hela 150cm, och efter några high fives och bilder fick givetvis denna skönhet simma ner i djupet igen. lite senare under dagen fick även Henk en fin flundra på 110cm.

Under gårdagen la sig vindarna och Martin åkte ut på yttersidan med team Anne också dom ifrån holland. Dagen var inriktad på torsk och väl på plats kokade det av fisk och alla stod med spöböj från början till slut med flera fina fiskar upp emot 15kg. Efter ett par timmars torskbonanza och mjölksyra i armarna valde dom att skifta över till hälleflundra vilket resulterade i en fin fisk på 75cm.

Idag har vi jättefina förutsättningar med 2 sekundmeter ute och samtliga båtar har åkt till yttersidan för att leta storfisk.

 

Tight Lines

Martin Bamberg