SØRLANDSVÆR I NORD

Då var ännu en vecka avklarad och kan bara säga WOW vilket kanonväder vi har haft i Havøysund denna vecka. Havet har verkligen visat sina bästa sidor med spegelblankt vatten & strålande solsken. Fisket har varit riktigt bra och många arter har synat ytan. Vi började dom första dagarna med torsk och spättafiske och detta med väldigt gott resultat, torskar upp mot 18 pannor och många fina spättor mellan 54 – 57 cm ( 1,5 kg ) vilket är helt otroliga fiskar för denna årstid. De sista dagarna till sjöss så ville gästerna pröva på havskatt så vi brände ut till ” hörnet ” och började fisket. Till en början så lyste katterna med sin frånvaro men efter ett par korrigeringar och driftändringar så började dom äntligen att komma igång. Två katter kom upp på första driften men sedan började katt och råttleken ännu en gång. Så vi bestämde oss för att byta ställe och pröva något helt nytt. Vi åkte lite längre öster ut och började om på ny kula. Efter ca 5 minuter in på första driften så började det smått pilla i toppen på Leifs spö. Han började veva upp och sa att det bara var ” skit ” på kroken men nu skulle han snart bli motbevisad. Upp kommer det en riktigt stor ulke med helt fantastiska färgkombinationer. Vågen åkte fram och vikten på denna fisk var helt fantastisk! Hela 0,510 kg!! Så denna fantastiska fisk satte punkt för denna vecka.

Over and Out! // Alexander Hallgren & Douglas Dahlberg