Finväder och kanonfiske i Nappstraumen.

Veckans väder har varit helt fenomenalt bra, visst att det har snöat lite men vinden har varit som bortblåst, så förutsättningarna för att kunna ta sig ut på riktigt fina turer har vart där hela tiden.

Dom senaste dagarna har torskfisket varit hur bra som helst, gästerna har fiskat sig så trötta på torsk att dom valt att lägga lite tid på hälleflundra istället. Martin drog ut med Stefan och gänget för att lägga lite tid på hälleflundra häromdagen och visst skulle det visa sig vara ett bra beslut. Redan i första driften såg dom flötet gå under ytan tyvärr utan framgång då flundran inte gick att kroka, strax efter det smäller det till i Stefans spö och fighten är ett faktum, efter ca 5 minuters kamp lossnar dock fisken och besvikelsen var stor. Dom samlade sina krafter och la om driften och inte många minuter senare small det till på Stefan spö igen och denna gång lyckades dom efter en stund kamp att säkra den vid båtsidan, efter en några high fives och jubel i båten mättes flundran till 140cm och efter en lite fotosession fick fisken givetvis simma hem igen. Team Styrbjörn i båt nummer 5 hade nu kommit till samma område och inte långt efter Stefans fisk smäller det till på Tords spö och efter en kortare kamp bröt flundra ytan och fisken mättes till 113cm.

Några åkte ut på yttersidan för att fiska torsk och det med goda resultat, havet fullkomligt kokade där ute och fisken var verkligen på hugget. Dom böjda spöna avlöste varandra hela dagen och storleken var mycket fin, flera fiskar på 15kg och uppåt.

Tight Lines

Martin Bamberg