Knall hård avslutning på veckan i Havöysund

Ja vilken avslutning på veckan det blev, i måndags blåste det upp ordentligt här upp och vi hade vinstyrkor uppmätta till hela 24 m/s i byarna, men medelstyrkan har legat och surrat mellan 10-14 m/s. Då vinden legat på söder ifrån så har vi ändå kunnat fiska i närområdet och hittat ställen i någorlunda lä.

När vindarna blåser starkt och fisket blir begränsat så kan det ofta vara lite svårt att hitta rätt, och även svårt att fiska på ett effektivt sett, men de flesta har trotts vinden lyckats helt okej med sitt fiske. Guidebåten gick i måndags till ett ställe riktigt nära campen i hopp om att kunna fiska hyfsat ostört, och det tog inte lång tid innan första fisken satt på kroken, och melodin för dagen visade sig vara att fokuserat små ställen där man har bra känsla och bara hamra ner ställena tills fisken tillslutande kunde motstå att hugga.

Under gårdagen var vinden fortfarande stark, men dock något snällare än tidigare dag. Båt 10 satsade sina kort på ett område lite längre ifrån campen, och man kan minst sagt att dom lyckades övervinna vädergudarna. På två man i båten och en dag fiske i tuffa förhållande kom dom i hamn med en lista på 9 stycken flundror upp till 124 centimeter, vilket är grymt bra fiskat med tanke på förutsättningarna. Guidebåten gick även denna dag till stället som dagen innan levererade fisk, och lyckade även denna dag lura upp ett gäng flundror upp till hela 141 centimeter! Så trotts hårt väder finns det alltid möjlighet för ett grymt fiske och man vet aldrig när drömfisken kliver på.

Ja det märks att hösten är här och det blir kallare och kallare för var dag som går känns det som, vi rustar nu upp campen för årets sista gäster och ännu en magisk vecka här i Havöysund.

Tight Lines // Dogge, Uffe, Sebbe