Artrik start på veckan i Nappstraumen!

Uer, hälleflundra, rödspätta, rötsimpa, torsk, sej, långa, lubb, makrill och sill, så har veckan här i Nappstraumen börjat! Torsdagen började med finväder och alla båtar gick norrut i hopp om storfångster. Torsken var svår att lura i solskenet men trots det kom det upp många fina exemplar men de lite större ville inte riktigt vara med oss denna dag. Richard och gänget i båt 6 satsade på flundra och lyckades riktigt bra där Peter landade en fin hälle på 120 cm och de hade ytterligare några fina kontakter.

Priset för dagens fångst måste ändå gå till Marcus Anderssons som fångade en uer på en svenskepilk!

Under fredagen var vädret emot oss med hård nordlig vind vilket begränsade oss en del i valet av fiskeplatser. Många båtar valde att fiska rödspätta strax utanför campen.

Lördagens fiske var desto bättre, vinden hade avtagit och vi kunde fiska på de platser som kändes heta! Torsken var betydligt mer på bettet idag och det landades mängder med fin mattorsk. Idag kör några båtar långtur ner till Moskenstraumen för att jaga storsej och monsterflundror!

Tight lines!

André Starkenberg