Spännande fiske, Stortorsk och Storsej, flundra med mera i Risöysundet

Senaste dagarna har vi, trots busväder fortsatt fisket, med bravur och blöta kläder.

Förra veckan avslutades med riktigt grymma sejar och bra torskfiske. Toppsejar på 15kg och bra mängdfiske efter torsk så bådade det gott för nästkommande gäster.

Och gott blev det. Bara några timmar efter vi kom från flygplatsen var vi redan påväg ut för att jaga torsk. Efter att ha stampat igenom lite mellanstora vågor så kom vi fram till platsen. Lugna vindar och ganska platt vatten gjorde fisket enkelt, och vi började snabbt landa fina torskar. Största för dagen var mellan 12-15kg, och vi fångade flera runt 10kg. Dagen var gjort, och vi for hem i skymningen och kände oss riktigt nöjda, och somnade snabbt.

Idag drog vi ut och letade efter blandat fiske, arter stod på schemat, och arter blev det. Vi landade snabbt 2 mindre flundror, och efter en kaffepaus inne i byn Sortland så fortsatte vi fisket, och fångade stor kolja som snuddade på camprekordet, och flera mattorskar.

På vägen hem tänkte vi stanna på en betesgrynna och dra några makrillar för middagen, och makrillen lös med sin frånvaro. Därför det kallas fiske och inte fånga. Men, en fick vi, den minsta makrillen jag någonsin sett i Skandinavien. Vi gissar att den vägde in på drygt 100gr max. Ett gott skratt senare så la vi till i hamn.

Imorgon vankas finväder, och vi riggar om utrustningen till Uer-fiske. Taggade till tusen så går vi och lägger oss!

Over n out

Henric Appelgren