Hälleflundra race i Havöysund!

Nu har det verkligen brakat loss när det gäller hälleflundre fisket i Havöysund.När jag pratade med folk om hur fisket varit så berättade de om ett helt galet fiske där man haft hälleflundre kontakt i varje drift.
Det har landats många hälleflundror så då är det faktiskt riktigt skönt att se att våra gäster återutsätter de flesta och faktiskt hellre vill ha med sig torsk filé och inte bara hälleflundra.

Jag var ute med mina pojkar (Andreas och Pan) i fredags och även vi gick efer hälleflundra. Då vi bara skulle vara ute i någon timme så beslöt vi oss för att fiska hälleflundra nära campen. Redan i andra driften small det till på Pans spö och han fick verkligen en fight som hette duga,några rusningar senare så kunde vi säkra hälleflundran utanför båten och mätta den till 155 cm.
Givetvis så simmar denna Madame ner i djupet igen och gissa om min grabb på 13 år var stolt.

Under lördagen körde vi i guidebåten efter torsk tillsammans med 2 andra båtar och visst hittade vi torsk efter lite letande. När vi fyllt lådorna med fin mat torsk så begav vi oss ut på lite hälleflundra fiske men redan efter någon drift så beslöt vi oss för att be ge oss hemåt då det var en hel del att rensa.

Ulf Hugsén, Sebastian Hoogers och Douglas Dahlberg