Nappstraumen – Torsk, sej och långtur med många arter

Späckhuggare, fina torskar, storsej, uer, långa, stor lubb, kolja, hälleflundra, rödspätta, sandskädda och makrill artrikedomen har varit stor de senaste dagarna.

I veckan har haft riktigt fint väder med måttliga vindar. Torsken har varit lite svårflörtad med tydliga huggperioder. Det har stundtals varit riktigt grymt fiske med mycket fisk över 10kg. Det har kommit upp ett par hälleflundror men dom största har tyvärr valt att kliva av.

I lördags åkte jag Bengt-Åke, Leffe och Dan på långtur, vi styrde skutan mot sydväst. Väll på plats så nappade det på bra under dagen. Vi fick en torsk i 12kg klassen på trolling!!! Detta hör till ovanligheterna. Dan som ville vara anonym blev turens lubbkung med en riktig praktlubb på 8kg som kämpade på bra. Dan fick även en havskatt och en hälleflundra. Bengt-Åke drog en fin sej på 11kg.

Mike med familj i båt 5 hade igår ute på nordsidan besök av en flock späckhuggare. Dom blev bjudna på en fin show på nära håll.

Martin Johansson