Monstersummering och fina fiskar på Å

Veckan som varit har bjudit på finväder större delen av tiden med stundtals sjukt bra fiske efter hälleflundra, storsej och en hel del fina torskar.

Redan veckans första dag var Martin ute och guidade team Risto och ganska tidigt in i första driften stelnade Risto till i fören, både Martin och Risto såg att nånting var och och stötte på jiggen och en millisekund senare small det på ordentligt och Martin förstod snabbt att detta var en fin fisk. Efter ca 20 min kamp bröt flundra äntligen ytan där Martin kunde landa den galant och fisken mätte hela 182cm, grym start på veckan.

Ett par dagar senare drog Alexander ut med Team Fredrik i båt 5 och samma sak hände där, några timmar in på dagen small det på hos Fredrik och efter lite stånk och stön landades även denna fisk som mätte hela 184cm.
Senare samma dag landades även en grym fisk på 193cm av ingen mindre än Olle i båt 4.
Båt 8 med Berra i spetsen åkte ut på långtur med ett lyssnade resultat med flera fina torskar mellan 8-15kg.

Sista dagarna fick vi dock lite motgång på väderprognosen med mycket vind och en hel del regn som gjorde att vi blev ganska begränsade, men inte gjorde väl det någonting för helt plötsligt small det på REJÄLT på Robert Andéns spö och rusningen var ett faktum, efter en lång maktkamp och mjölksyra ner i tårna kom äntligen detta monster upp ifrån djupet och säkringen var ett faktum. Detta fina exemplar mättes till stålande 210 cm, STORT GRATTIS ROBBAN, med det sagt vi kan nu konstatera att detta var den 7 hälleflundran över 2m denna säsong hos oss här på Å. Alla dessa fiskar behandlas givetvis så varsamt som möjligt för att sedan låta dom simmar ner i djupet igen.

Storsejen är fetare än nånsin och väldigt aktiva just nu, dom hugger på allt som rör sig i stort sett, denna veckan har det kommit upp flera fina fiskar över 15kg.

Tight Lines.

Martin, Alexander & André