Återigen torskrace och stora havskatter – Risöysundet

NU har äntligen busvädret flugit sin kos. Senaste 2 dagarna så har det dundrat in starka vindar från NO, och vi har fiskat inomskärs i skydd av berg och broar. Syd, har näsan pekat påväg ut mot fisket, och flera nya platser har utforskats. Några har varit fullständigt värdelösa, och några totala motsatsen.

Marcus körde guidebåtsgänget söderöver för 2 dagar sedan, och hade ett torskrace som hette duga. Efter en lång dag med spöböj så drog en kallfront in med regn och dimma, så när karlarna kom iland var det kalla miner.
Efter 15 minuter i torkrummet så var både värmen och humöret på topp!

Mattias  med en grym katt på 6.5kg!

Själv körde jag lite ”City-fishing” med samma gäng, vilket resulterade i flundra som bifångst, och en återigen lyckad satsning på havskatt. Vi landade flera katter under dagen, med en toppfisk på 6,5kg, vilket är en riktigt grym katt!

Idag så har som sagt vinden mojnat, och tack vare en geografisk flax så lugnar sig vågorna i Andfjorden ovanligt fort efter nordliga stormar.
Denna enorma fjord låg spegelblank på sina ställen, och vi for mot nya jaktmarker. Vi driftade efter hälleflundra, men redan i andra driften såg vi ett enormt måsdyk några hundra meter bort. Vi vevade snabbt upp och körde dit.
På blott 18 meters djup så borde en 400gr Crazy Daisy träffa botten ganska snabbt, vilken dom inte gjorde. Halvvägs ner så dundrade det på torskar, i både storlek och antal. Vi la flundrafisket på hyllan och pumpade torsk, och en o annan storsej hela dagen istället.

Nu laddar vi inför sista dagen, och gotteväder lovas!

Uer n out

Henric Appelgren och Marcus Eriksson