Hällevete vilket fiske på Å!

Efter några dagar med dåligt väder så sprack det upp inför veckans sista dagar. Martin åkte ut med John Billing redan på måndag natt då vädret såg strålande ut, midnattssolen hängde längs med horisonten och havet låg som en spegel när det var dags för det första nedsläppet.

5 minuter in i första driften får Stuart i fören får en rejäl spöböj och han ropar till att han sitter i botten, Martin tar över spöt och börjar sätta press och känner direkt att detta är inte botten utan det är fisk och han lämnar snabbt tillbaka spöt till Stuart.

Efter en ca 20 minuter lång maktkamp lyckas Stuart äntligen få upp den mot ytan och bara någon minut senare ser vi hur någonting stort kommer upp ifrån djupet, monstret bryter ytan och Martin sätter kveitekroken och landningen är ett faktum. Denna magiska fisk mätte hela 223 cm och vi tänkte att det kunde inte bli bättre än så här.

När morgonljuset smög fram och Martin åkte in så åkte Nikolaj ut med sin son, Lars och Magnus och dagen började ganska trögt, men efter några timmars fiske är det någonting som hugger på Lars jigg och när Nikolaj ser spöböjen så förstår han ganska snart att det här är väääldigt stor fisk. Efter en längre kamp fick tillslut Nikolaj ta över och därefter fick dom ropa över André för vidare assistans och efter en ca 90 minuter lång laginsats lyckades dom tillslut landa ÅRETS STÖRSTA HÄLLEFLUNDRA PÅ HELA 242 cm.

Under dagens landades även flera fina fiskar upp emot 145cm och massor av fina sejar upp emot 15-16 kilo, Team schmitterlöv fick även flera fina torskar upp emot 15 kilo.
Ytterligare en olympisk dag på en olympisk camp.

Tight Lines ifrån Storkveitens rike.

Martin, André & Nikolaj