Magiskt väder och stor fiske i Havöysund!

Nu har värmen återigen hittat till Havöysund och vi njuter av kanon fiske i finvädret. Veckan började med hårda vindar och regn som öste ned, detta påverkade fisket negativt och vi fick en riktigt trög start på veckan.

Första kvällen inleddes med ett gäng flundror av mindre kaliber, och första dagen bjöd på skitväder och lika så fisket, våra Norska gäster valde dock att köra flundra hela natten mellan onsdagen och torsdagen då vindarna var lite svagare under natten och det resulterade i 5 fina flundror med topp på 137 centimeter.

Under lördagen var prognoserna stabila och vi kunde äntligen fiska där vill, och resultatet blev som väntat mycket bättre än de första dagarna. Med ett gäng båtar som styrde skutan norr ut för stor flundra så var fisken aktiv redan från början, och efter ett par missade fiskar så sjunger det till i Axels spö och han fick själv kampas med en riktig dröm fisk, som efter en lyckad landning kunde mätas till hela 179 centimeter!

För oss som istället åkte söder ut så var dagen till en början trög, men när fisken sedan blev aktiv fram emot eftermiddagen så var det inget tvivel om att flundrorna var på hugget. Efter ett flertal fina flundror upp till 130 centimeter så small det på ordentligt i Johans spö, och med en stor fisk på kroken och en drift på 3 knop, så var det riktigt tungt att lyfta fisken från botten, och efter en dragkamp mellan man och fisk som heter duga, så kunde jag äntligen landa en riktigt fin fisk på 160 centimeter! När fisken sedan var säkrad utanför båten för plåtning, så sa jag till min lille bror Oliver att släppa ner jiggen, och innan jag hunnit göra nåt annat fick jag höra en skrikande rulle fram i fören, Oliver hade krokat på ännu en fin fisk som inte vill följa med upp till båten… Efter att fått se fisken på 160 cetimeter simma tillbaka kunde jag sedan landa och plåta min brors PB på 137 centimeter, även denna fisk som alla andra fick friheten åter och simmade iväg med full fart.

Idag har vi lagt energi på torsk fiske, vi besökte platser vi tidigare fiskat på en del, men idag var fisken verkligen på plats och de flesta båtarna fångade stora mängder torsk. Fisken var på hugget och fina torskar på 10-12 kilo fångades även 40-50 meter över botten och bjöd på skön fight.

Douglas Dahlberg, Sebastian Hoogers, Ulf Hugsén