Storsej och nya camprekord i Risöysundet!

Denna vecka gästas vi av ett härligt gäng från Kingfisher, Gonorge, Fisch und Fang och Sportex. Dagarna som har varit har det kommit upp fina fiskar i båtarna men också väldigt ovanliga arter…

Första dagen så valde alla båtar att åka österut till andfjorden i jakt på Hälleflundra och torsk. Martin la upp en drift från en grynna och fick ett par fina torskar runt 10kg och en fin hälleflundra. Martin bestämde sig för att göra om driften och det dröjde inte länge innan det högg igen men denna gång var det inte någon torsk utan en fin Bleka på 5,8kg. Stort grattis till fångstmannen Tobias, en riktigt fin fisk och ett nytt camprekord!

Nästa dag styrde vi båtarna till västra sidan med siktet inne på stor sej och hälleflundra. Vi började leta på toppar vi har haft bra fiske efter stor sej förut och det gav resultat direkt. Redan efter andra driften så började det sjunga ut lina i rullen för Derek och han var tvungen att bara låta den rusa. Det var stor sej på kroken! Alla började veva upp snabbt med vevstopp för att trigga dom till hugg och det dröjde inte länge innan alla spön var rejält böjda och rullarna skrek! En efter en kom upp i båten och vi tog ett par snabba foton innan vi släppte tillbaka dom i vattnet igen. Det fanns ingen tid att förlora… det var bara att släppa ner igen och vissa gånger hann vi inte ens släppa ner innan det satt en fin Sej på kroken som bara rusade. Efter att ha landat en hel del över 11kg så var alla var trötta och glada så vi valde att åka in en bit och fiska efter flundra. Där inne fick ett par flundror på lite grundare områden. Efter ett tag bestämde vi att åka ut lite längre och fiska torsk. Vi hittade en fin grynna som vi såg fina ekon på så vi bestämde oss för att göra en drift. Det dröjde inte så länge innan två rullar började skrika i båten. Det var sej dags igen! Men den här gången i större exemplar. Det slutade med att Robin landade en riktigt fin och tjock sej på 15,4kg som är det nya camprekordet! Grymt jobbat och stort grattis till en riktigt fin fisk!! Efter det var vi mycket nöjda och åkte tillbaka mot campen för ett par snabba drifter efter flundra innan hemfärden.

Håll ögonen öppna för nästa nyhet där ni kommer att få läsa om en mycket ovanlig fångst som en utav båtarna fick på ett nattpass…

Marcus Eriksson & Martin Johansson