Familjefiske på Vesterålen!

Just nu är jag på plats på campen i Vesterålen tillsammans med min familj och 3 andra familjer från vår hemort i Skåne.
Torsdagen som var första fiskedagen var ganska trögfiskad i lite halvtråkigt väder…

Igår fredag blev vädret bättre och på eftermiddagen drog halva gänget ut på långtur, medans resten gick på tur uppför ett av bergen här och fick uppleva en makalös utsikt över både Vesterålen och Lofoten.

Det var en lite ”stampig” båtfärd ut till grundet, men efter ett par timmar lade sig sjön och det blev mer eller mindre spegelblankt under en gassande sol. Fredrik i min båt inledde med en 18 kg:s torsk efter ca. 10 sekunders fiske och ribban var satt för dagen…

Det var bra med stora torskar där min son Isak knep den största för dagen på hela 20 kg. När vi tröttnat på de stora torskarna tacklade vi om för fiske efter långa i samma område. I vår båt drog vi några långor upp till ca. 10 kg, tyvärr tappade jag en GRYM långa som lyckades slita av flätlinan efter en stunds fightande, den skulle jag velat se…

Jag fick dock en långa på ca 8 kg på flötmete, kanske någon form av rekord?

Vår guide Christian var värst för dagen med ett exemplar på 20 kg tätt följd av vår mekaniker Mats med en på 19 kg. Mats passade också på att dra en hälleflundra på ca 135 cm innan vi bröt för dagen.

Idag lördag låg havet som en spegel igen och vi körde lite blandfiske i närområdet. Största fisken drog Filip med en sej på 13 kg, annars var det en del torskar i mellanstorlek som nappade idag. Det fångades också ett par fina blekor och vi avslutade dagen med fiske efter kungsfisk, inte de allra största men exemplar upp till ca. 2,5 kg som sparades till kulinariska upplevelser.

Vädret är kanon här uppe och alla njuter av både fiske och den fantastiska naturen i Vesterålen!

Jimmy