Rivstart i Nappströmmen, Dubbeldrillning av 20kg+ torsk och Hälleflundre samtidigt!

Nu har vi återigen dragit igång en ny vecka här några stenkast ut på Lofoten. Flera veteraner, samt några nya ansikten har efter resan upp hit redan hunnit fiska i 2 dagar. Redan första kvällen så drog gubbarna igång med att jaga torsk på nordsidan, och med ett gott resultat!

Storgruppen i storhyttan fångade storfångsten som bifångsten.

Under torskfisket så finns det givetvis alltid chansen att fånga Hälleflundra som bifångst, och den chansen togs tillvara på genom att under hela dagens fiske alltid ha en anti-twist med ett deadbait utanför båten. Efter en halvdags torskfiske så började äntligen det designarade flundraspöt darra i toppen, och efter en spännande fajt så landade herrarna en grann flundra på 136cm!

Idag så får dom första båtarna ut tidigt för att hinna med en passande tidvattensväng, och smart val var det. Tomas och Henrik i båt 5 lyckades med bedriften att fånga en hälleflundra på 115cm samtidigt som dom drillade en torsk på 21kg(!)

Under fighten så trasslade dessutom linorna ihop sig hos de båda fiskarna, men som väl var så lyckades båda fiskarna hamna på insidan av båten.

Själv drog jag ut med Herrarna i storhyttan idag för att jaga torsk. Efter en seg start så lyckades vi hitta torskarna, och stundvis så hade vi rikligt med fisk på kroken. Storsej upp till 10kg blandade sig in i matchen, och trots gammal dyning så var dagen fullbordad.

Imorgon väntas drömväder, och vi går på långtur. Är ni taggade? det är vi!

Over n out

Henric och Oscar