Gigantiskt dubbelhugg på Å!

När Alexander kom ut på havet frågande han på radion om hur fisket hade gått då vissa båtar hade stuckit ut lite tidigare, André och team Mille i båt 5 berättade då att Dejan i deras båt drillade något riktigt stort och känslan för dagen blev riktigt bra. Fisken vägrade ge sig i början och fighten var stenhård från början till slut. I samma stund släppte Roger i Guidebåten ner sitt bete i djupet för att påbörja fiskedagen, men av någon anledning gick linan iväg väldigt konstigt och han kom aldrig ner till botten, Alexander och Roger tittade fundersamt på varandra när Roger drog åt bromsen och linan helt plötsligt bara vände åt andra hållet och rusningen var ett faktum, då förstod dom att det var fisk och det var STORT, väldigt stort.

Efter en lång tids kamp blandat med både mjölksyra och sjösjuka kunde äntligen båda fiskarna landas, och det var två riktiga drömflundror. Rogers flundra mätte hela 214cm och Dejans mäktiga 220cm. Eftersom att alla stora hälleflundror är viktiga för bestånden så återutsattes självklart bägge fiskarna efter en varsam hantering utanför båtsidan, allt för att minimera stress och skada på fisken. Efter några bilder och såklart en märkning så fick båda fiskarna givetvis simma ner i djupet igen.

Efter den olympiska starten på dagen blev fisket något trögare men i Martins båt med Mårten, Tommy och Lopez i spetsen lyckades Tommy landa ytterligare en drömfisk i slutet av dagen på hela 175cm, givetvis hanterades även denna fisk varsamt och på samma sätt som innan fick hon självklart simma ner i djupet igen efter några snabba bilder och en märkning.

Veckans fiske överlag har varit helt magiskt, med allt ifrån galet popperfiske efter sej till mycket fin torsk och ett heeelt galet hälleflundrafiske.
Frågan är om vi någonsin får uppleva en vecka igen med fyra hälleflundror över 2 meter? Återstår att se!

Tight Lines.

Martin, Alexander & André