Hungriga flundror och artrika dagar i Risöysundet!

Denna vecka har vi ett riktigt härligt grabb gäng från Säffle samt en återkommande gäst Filip och hans son Emil från Danmark.

Vår danska gäst Filip och hans son hade ett riktigt bra flundrarace tidigt på morgonen idag. På 5 drifter från en grundtopp ute på västsidan lyckades de fånga 3 flundror på 144cm, 135cm och 109cm plus en riktigt fin torsk på 15 kg. Snyggt fiskat! Och ett stort grattis till Filips 12-åriga son Emil som landade sin första flundra på 135cm!
Filip fick även under gårdagen en riktigt fin havskatt.

Vi i guidebåten har riktat fisket efter flundra och koncentrerat oss på kanter med fina sandbottnar och det har resulterat i många kontakter och fina flundror. Redan första dagen och första släppet så får Niklas i båten en bra böj på spöet och fighten är redan igång innan alla spön är nere i vattnet. Det blev en hård och kort fajt innan Marcus landa den säkert. Några minuter senare smäller det på Tobbes spö och han får känna av kraften av en flundra innan den väljer att kliva av, det dröjer inte länge innan Christofers får också ett hugg på sin Crazy-Daisy, det behagade hugga mitt i fikapausen, efter en kort kamp klev även denna av. Alla i båten blev sjukt taggade så det blev flundra hela dagen. Under dagen hade vi många kontakter men det var inte förens i slutet som Christofer fick sin revansch, med ett riktigt karate-mothugg krokade en fin flundra på det ställe som vi började dagen på.

Martin gästades av Ann-Kristin Tinnesand och hennes son och dotter i båten som ville ut på en halvdags tur på havet. Planen för dagen var fiske efter Torsk och Sej vilket resulterade i några fina torskar och sejar men dom fick även fick uppleva att se de mäktiga havsörnarna cirkulera runt båten.

Martin Johansson & Marcus Eriksson