Flötmete och sej-mayhem på Å!

Efter veckans rivstart är fisket fortfarande på topp här på Å! Under lördagen styrde guidebåten mot grunt vatten för att flötmeta hälleflundra. De första två timmarna rullande förbi utan ett pet tills våra tre britter samtidigt utbrister ”float´s gone!” Men någon sekund senare ploppar det återigen upp på ytan. Men det fina med flötmete är att man försöker fiska flötena olika långt från båten. Så på den platsen där vårt första flöte så retsamt nyss ploppat upp igen så kommer nästa flöte efter ett par sekunder senare att passera ungefär samma plats. Alla i båten står nu och stirrar på detta flöte och precis som vi önskat så dyker även det. Den här gången kommer det inte upp igen och efter en stunds väntan sätter vi cirkelkroken och några minuter senare landar vi dagens första ”flötesflundra”! Vi fiskar vidare i samma område under dagen och landar tre fina flundror strax under metern och tappar en fjärde på våra flöten.
Nöjda med det så satsar vi på att avsluta dagen med lite storsej. Väl på plats där så är luften full av dykande mås och havssulor. Redan i första kastet är sejarna som galna efter poppern och de hoppar efter den säkert 5-6 gånger innan en av dem till slut lyckas fastna på kroken. Paul som inte ännu gjort sitt första kast står med hakan vid knäna helt förbluffad över vad han nyss sett. Samtidigt som han står där råkar han doppa sin jigg 10 cm ner i vattnet vid båtkanten och SMACK! En 10 kilos sej tar jiggen och Paul som tidigare nästan tappat hakan tappar nu också nästan spöet! Sejfisket är på Å är helt galet! Efter en timma har vi mjölksyra i armarna och vi åker leende mot hamnen.
På söndagsmorgonen möts vi upp i hamnen av våra två polska båtlag som leende berättar att dom varit ute under natten och haft en helt galen upplevelse. Sejfisket har varit helt sagolikt bra under hela natten och de har landat tre fina flundror, härligt!

Under söndagen är flundrorna inte riktigt på bettet som dagen innan men trots detta kommer det upp en mycket fin flundra i Martins båt på fina 125cm. I guidebåten fiskar vi även lite rödspätta en stund vid lunchtid. Tyvärr är de inte heller riktigt på bettet men vi landar ändå 5-6 st runt kilot på drygt 1,5 h fiske så vi är nöjda!
Nu återstår att se vad de två sista dagarna denna vecka kan ge.

Tight lines!

André Starkenberg, Alexander Lindgren och Martin Bamberg