Flundror och stortorsk i Nappströmmen!

Dagen som var skulle bestå av regn och blåst. Med bitterhet somnade jag igårkväll och förberedde mig på en våt och kall dag.
Däremot när morgonkaffet precis blivit uppdrucket och jag stod med näsan mot havet och laddade för en ny dag, så låg havet spegelblankt. Endast duggregnet krusade ytan, och fick hela området att dofta färskriven nordnorsk fjälltopp.

När vi for ut, jag och 2 herrar i båt 7, så låg havet fortfarande silkesblankt, och duggregnet höll i – medan ösregnet uteblev. Havsörnen kom på besök när vi la första flundradriften, och nobbade våra flörtiga matningsförsök, gråtruten fick ett skrovmål istället.

Dagsplanen var att fiska Hälleflundra, så vi for norröver i jakt på dom. Första driften gick, andra och tredje gick, och torskar stal våra betesfiskar.

Det var inte föränns på eftermiddagen som vi fick vår första kontakt. Jag stod och laddade en snus när äldstematros i fören hojtade på mig, ”Ditt flöte, vart tog de vägen?” det syntes inte någonstans, men tyvärr poppade det upp efter några sekunder, och vi kunde konstatera att min betesfisk var söndertuggad delux.

Dagen fortsatte som sådan, vi gjorde tyvärr ett bomm-pass. Därför det heter fiske och inte fånga va?

Väl på bryggan däremot så tjötade vi med herrarna i båt 4, och VILKET fiske dom hade idag! Dom körde åt helt andra hållet och hade en fantastiskt torskfiske. Huggbonanza med en ståtlig topptorsk på 17.5kg!
Dagens skönaste fångst var en bonusflundra som tog under deras torskkrig. När en ny drift skulle läggas så började dom ta upp. En av de äldre, klokare herrarna körde old-school och fiskade med handlina, norsk harpa, och på den under uppvevet smackade en 11kgs hälleflundra på. Drilla en sån fisk för hand är en bravad få förunnat!
Senare under dagen lyckades dom även få en flundra till, en 125cm lång ursinnig fisk som inte gav upp i första taget!

Nu laddar vi återigen för en ny dag!

Over n out

Henric Appelgren