Efter 10 år kom den!” Bra första dag på Vesterålen

Den här dagen åkte vi nog alla i båten hem med ett leende från havet. Störst leende hade nog Thomas och han har efter många norgeresor fått uppleva stora torskar men han saknade något på sin lista. Något som vi fick bocka av första dagen!

Vi inledde fisket med att fylla på med torsk i lådorna och flera av drifterna resulterade i fina sejrace! På vissa av platserna högg det friskt! På VHFn hörde vi båt 9 men kapten Leif som ropade att de hade stor fisk på gång! Hälleflundra tänkte vi och körde full fart mot deras båt.

När vi kom fram hade den tyvärr lossnat, det verkade ut som att det var en fisk i bättre kaliber, en sån som bara går och som man inte rubbar utan att ge allt. Vi fortsatte dagen med torskfiske på ett gäng grundtoppar och fick bra med hugg.

På sista driften gick vi mot utkanten av ett grund i jakt på jagande torsk. Thomas som nyligen bytt bete till jigg efter att ha fiskat slut på sina betesfiskar anade inte vad som skulle kasta sig över just den jiggen. Ett hugg kom och spöt gungade alldeles för tungt för att vara torsk vilket betyder HÄLLEFLUDRA!!

Fisken gjorde en lång första rusning och när jag tittade på GPS:n hade den tagit oss 120 meter från där den högg. Fighten varade länge och Thomas slet och slet med fisken som till sist visade sig i ytan, jag satte i landningskroken och kunde dra igenom hällerepet direkt. Fisken var landad och jag ser en lättad Thomas som har fått en jättefin fisk. Han sätter sig ner och andas ut och säger sen något som gjorde mig väldigt glad som guide.

”Efter 10år så kom den!”

Thomas har under många resor drömt om att fånga en hälleflundra och denna resa var det äntligen dags! Den mättes till 130cm och bjöd verkligen på en härlig fight. Ett stort grattis från mig! Hemresan gick som en dans och vi var mycket nöjda med dagen.

Nu bär det av ut på havet igen!

Christian Karlsson, Vesterålen

Thomas flundra på 130cm

Vilken fisk! Grattis Thomas!