Artfisket i Nappströmmen är otroligt!!!

Denna vecka är det lite av ett specialjippo i Nappströmmen. Vår sammarbetsparter Cordes Travel från Holland arrangerar en mindre festival i Nappströmmen, där dom har bokat hela campen som nu är fullproppad med underbara Holländare, och ett par Belgiska grabbar!

Igår så hade vi fortf vädret emot oss, men trots det så har fisket gått riktigt bra! En härlig blandning av stora exemplar av flertalet fiskar, Storsej, Stortorsk, Storspätta, Storkolja och Storbleka(!)

Veckan som gick så lyckades vi fånga 2 blekor som bifångst, och när vi berättade det för gästerna igår så blev dom riktigt taggade på att försöka, och efter en dags satsning så landades flera stycken, samt storsej och torsk över 120cm i bifångst. Wow!

Själv körde vi spätta i min båt, och kände oss äventyrliga och prövade lite olika otippade ställen som inte prövats tidigare. Dom flesta av dom gav väldigt lite, några spättor och sandskäddor, Men under en spättadrift i Nappströmmen så fick vi riktigt fina koljor upp till 3kg i bifångst. Koljan ger bra drag i lättare utrustning, kämpar hela vägen upp till båten, och smakar helt fantastiskt! Efter det så körde vi till ett av våra favoritställen för spätta, och där fick vi flertalet granna plattisar upp till 53cm.

Idag är det samma vindar, så vi kör samma fiske, men imorgon verkar det som att vi har extravaganta planer på G, så vi får se vad som händer! 😀

Henric, Jimmy och Victor

torsk som uppskattades till 15-18kg tagen på lätt spinnutrustning, vilken fight!

Storsej som bifångst under Blekafisket!

Riktigt grym bleka vid riktat Blekafiske!

Kolja på 2,5-3kg som bifångst vid Spättafisket!

Spätta på 52-53cm!