Härligt start på veckan i Å!

Ny vecka och nya laddade gäster anlände på onsdagskvällen. Vädret här på Lofoten visade inte upp sin bästa sida när båtlagen lämnade hamnen på torsdagsmorgonen. Regn och blåst som senare skulle spricka upp i solsken framåt eftermiddagen. Många av båtarna satsade stort på sej den första fiskedagen och fisket var stundtals galet bra, mängder med fina fiskar landades med topp på 15+! Även ett par flundror upp mot metern landades.

På fredagsmorgonen var vädret raka motsatsen, strålande sol och näst intill plattvatten. Laddade till tusen lämnade båtlagen hamnen. Vi i båt 7 åkte norrut på västsidan av Lofoten. Redan vid första driften landar Ray sitt livs första flundra på 78 cm och humöret i båten var på topp och det skulle bli ännu bättre. I dagens andra drift stöter det till på Rays betesfisk sekunder efter på Krilles jigg och fem sekunder senare står Christers spö i en djup båge och rullen tjuter! Efter ett par minuters kamp kan vi säkra skönheten och Christers första flundra någonsin är ett faktum. Fisken mäter hela 144 cm, ingen dålig första flundra! En halvtimma senare tar en ny flundra Christers betesfisk och vi kan landa ännu en fin fisk på 100 cm. Lite senare under dagen byter vi område och satsar på torskfiske istället. Väl på plats får vi knappt ner våra beten till botten innan fina torskar gapar över dem. Efter en timmas torskrace är vi nöjda och lägger några drifter till efter flundra utan att vi lyckas kroka någon mer.

Guidebåten med Martin vid rodret och Alexander med båt 1 styrde söderut mot Vaeröy. Fisket började bra med grymt torsk- och sejfiske! Även flundrorna var på hugget denna dag och i Alexanders båt landade Åge sitt livs första flundra på fina 135 cm!
Vilken grym start på denna vecka här på Å!

Tight lines!

André Starkenberg, Alexander Lindgren och Martin Bamberg