Veckosummering Å

Veckan som gått har bestått av mycket sol och lagom mycket vind.
Våra Norska gäster med Björnar i spetsen har fiskat hårt efter torsk och storsej. Fisket har varit grymt hela veckan där jakten efter storsejen stundtals har varit helt magiskt. De största exemplaren som kommit i veckan har legat på ca 15kg och torskar över 19kg.
Igår var jag, Alexander ute med Simon och Frida där deras mål var att fånga Flundra och storsej. Vi åkte ut och plockade lite betesfisk för att sedan åka vidare och lägga oss till rätta.
Bara 10-15 minuter in i första driften säger Frida att nu är det något som tuggar på sejen innan den drar iväg. Hon sätter ett perfekt mothugg och kampen är igång, ca 10 minuter senare kan jag sätta kveitekroken i underkäken och fisken är säkrad.
Den mäts utanför båten till hela 136cm och vi tar några snabba foton för att sedan se den simma ner i djupet igen. Dagen fortsatte i samma spår och vi landade ytterligare 4 flundror som alla var mellan 82 och 97cm. Vi avslutade dagen med att åka och fiska lite storsej som inte var svårflörtade dem heller där Frida och Simon fick flera fina sejar över 10kg.
André var ut idag med Frida och Simon med något sämre väder än dagen innan. Siktet var även idag inställt på flundra och sej där dom lyckades landa 1 flundra runt 80 cm och sen hade dom ytterligare några fina kontakter. Sejen var istället riktigt på hugget idag och det dubbel och trippel drillades flertalet gånger i båten innan dagen fick avslutas.
Imorgon anländer nästa veckas gäster och så får vi se vad kommande vecka har att erbjuda här på Å!

Tight lines !

Alexander, Martin & Andrè