Hälleflundrafiske med stora efterföljare på Vesterålen

Ett par dagars hälleflundrasatsningar blev en god avslutning för Berras-gänget. Havet har visat sig från sin milda sida den här veckan och varit öppet i alla riktningar. Igår inleddes fisket med jakt på betesfisk rakt ut i fjorden och av ”misstag” landades flera fina torskar över 10kg. Fina bonusar och med ett flertal betesfiskar i hinken bar det av mot hälleplatserna.

Det blev flera flundror i fin matstorlek i båtarna och ett gäng torskar därtill. Torsk har vi under veckan haft ett stabilt fiske på med flera långa drifter där torskarna huggit friskt. Den här veckan har kännetecknats av lite försiktiga flundror som gärna har följt med upp till båten, något som hände dagligen. Alla båtar har under veckan haft minst en gigantisk flundra upp till båten, riktiga kolosser, vilket visar att vi är på helt rätt platser och jagar. Det är bara matklockan som ska ringa för att de stora ska böja spöt till handtaget. Vilket den gjorde den för Erik som tangerade camprekordet den här veckan till 148cm som föll för en flötmetad betesfisk. Enligt uppgift ska flera av de efterföljande flundrorna varit betydligt större så ett nytt camprekord är att vänta!

William, yngst i gänget visade sig bemästra hällefisket utmärkt och landade flera flundror den här veckan. Han må ha blodad tand efter en större fisk som klev på men som gick segrande ut ur kampen med ett linbrott! Vi är säkra på att det kommer en revanschlysten William upp till Norge inom en snar framtid!

Utöver fisket har det också varit en kulinarisk resa, efter långa dagar på havet har smaklökarna fått njuta av fisksoppor och magiska långkok, guiden kan intyga! Då vi vet att det här gänget behöver sin dos av det salta fisket välkomnar vi er upp igen i augusti!

Christian Karlsson och Erik Axner, Vesterålen