Finväder och mängdfiske av torsk på Vesterålen

Den här veckan gästas vi av ett gäng rutinerade havsfiskare från Berras sportfiske. Vi har haft plattvatten, sol och småkyliga vindar. De första dagarna jagades Hällefundra över stora områden och det landades några flundror redan första kvällen.

Senaste två dagarna begav det sig i sydvästlig riktning och ett par båtar fann stim med torsk på grundtoppar på under 20 meters djup, ”torskfiske deluxe”. Det blev mycket torsk upp till 14kg+ och frigolitlådorna fylldes med fina filéer. En fin flundra på 128cm landades som Patrik Brunström bände upp. Under torskfisket på uppvevning följde vid ett par tillfällen ett par större hälleflundror med upp till båtarna. Riktigt kul med kontakt av storflundror!

Vi har ett kanonväder idag och båtarna har siktet inställd på hälle! Kan redan nu berätta att vi har ett nytt camprekord landat. Mer om det kommer inom kort!

Christian Karlsson och Erik Axner, Vesterålen

Patrik Brunström med flundra på 128cm